BTC Technikai elemzés: Ez a medve piac lenne a kripto vége? Közel sem…inkább a tisztítótűz!

Szebb napot mindenkinek!

Az előző részek tartalmából:

“Összességében, fontos támasz esett el a 6,8k-n a korábbi nyakvonallal, amivel instabillá vált a BTC helyzet, így a kereskedés is veszélyes, míg nem tisztázódik a további irány. Amíg nem sikerül a korábbi 6800-as fontos támaszunk fölé emelkedni inkább medvés, mint bikás a jelenlegi helyzet.” – Hangzott el közel egy hete a legutóbbi Bitcoin Bázisos elemzésünk során, hát azóta szépen megmutatta a piac, hogy miért is óvtunk mindenkit a kereskedéstől és miért is ajánlottuk az erős USDT arányt a portfóliókban!

A tegnapi napon egy elég csúnya gyertya formációra lettünk figyelmesek, mégpedig egy Shooting star formációra. Ennek lényege,hogy az emelkedő gyertyákat követően kialakul egy olyan gyertya, ami gyakorlatilag teljes egészében lenullázza a gyertyán belüli emelkedést és kialakít egy felső hosszú szárat, ha ez után csökkenő gyertya következik az egyértelműen trendfordító alakzat lehet.

Előtte:

Utána:


Mi jöhet ezután hosszú távon?

Múlt héten a bejövő negatív SEC-es hír hatására viszonylag nagyot esett az ár, de ez után megvolt az esélye a piacnak, hogy talpra álljon, viszont nem élt ezzel a lehetőségével. Ezért fontos kiemelni, hogy a jelenlegi helyzet nem a negatív hírek, hanem tisztán a piac gyengélkedése miatt olyan, amilyen. Ez azért fontos, mert így belátható, hogy hosszabb távon is a medve piac, vagyis a csökkenő trend az, ami dominálhat. A 6700-6800-as támasszal egy tényleg kritikus támaszunk esett el, amíg ezt nem tudjuk újra áttörni felfele csak kisebb túladott zónából történő ellentrendekre számíthatunk.

Az elmúlt közel 2 évet ábrázolva egy heti nézeten szépen látható, hogy gyakorlatilag a régóta tartó lineárisan emelkedő trendünk még mindig töretlen, ezt fekete egyenessel húztam be. Ez mellett szintén behúzhatóak a korábbi ármozgások alapján vízszintes zöld támaszvonalaink.

A kettő alapján egy a két narancssárga görbék azok, amelyeket reálisnak látunk az elkövetkező hosszabb 3-4 hónapos időtartamban. Minimális csökkenés a felső kettő támaszvonalig ( 5800, 4800 dollár ) majd a lineáris emelkedő trend folytatása a fekete emelkedő trendvonal mentén.

BTC Technikai elemzés: Ez a medve piac lenne a kripto vége? Közel sem...inkább a tisztítótűz!

Fontos kiemelni, hogy a szeptemberi pozitív SEC Bitcoin ETF hír nagyban megváltoztathatja a piaci hangulatot és ennek elfogadása esetén mi is a BTC szárnyalását várnánk!

Mi jöhet ezután rövid távon?

Jelenleg nagyban küzd az ár a 6000-es támaszon, viszont én nem látom reálisnak ennek a megtartását. Mégpedig azért, mert ha megnézitek, korábban rendkívül dinamikusan, majd egyre gyengébben tudtunk pattanni, erről a tartományról. Úgy gondolom, hogy lassan eljön az az idő, amikor már nem fog tudni megvédeni minket és “átszakad” ez a támaszunk is. Viszont az indikátorokat, főleg az RSI indikátort megnézve látható, hogy nem túl sok csökkenés van már benne és lassan olyan túladott tartományba kerülünk, amit már nem tudnak továbbtolni a medvék, ezért reálisan a 6000-es tartomány áttörését és a kék eső ék alsó egyenesének letesztelését tartanám reálisnak.

Mi van az altokkal?

A BTC bukdácsolása óta mindenkit óva intünk az altokkal való kereskedéstől, holott rendkívül mértékben túladottak már egy jó ideje, viszont, amíg az egész piac iránya nem tiszta és nem stabil egyszerűen csak negatívan tudnak kijönni ebből a környezetből. Aki nem figyelt könnyen megégethette magát az elmúlt hetekben történő altokkal való kereskedéssel, mi is csak igazán minimálisan és szűk stop-lossal nyitottunk rövid távú alt pozíciókat.

Ugyanakkor úgy gondolom, hogy az altoknál lehet, hogy elérkezett már a “kapituláció” állapota, vagyis a következő emelkedő ciklus előtti utolsó / utolsó előtti pont, amikor mindenki fejvesztve menekül. Ezt az alt grafikonokon megjelenő nagy eladási volume-ok is megerősítik.

Összegezve:

Igazán kitett magáért a nyár és tovább folytatódik az elég kemény idei évi medve piac, valószínűleg ez még az elkövetkező 1-2 hónapban nem fog mérséklődni és minimális de további csökkenések várhatóak, ezért a megfelelő portfólió menedzsmentre nagyobb szükségünk lesz, mint valaha!

CRYPTO.COM💳 – Használd a linkünket regisztráláskor és 50💲 jóváírásban részesülsz.

Viszont maga a technológia az már fix, hogy marad… Egyre több és nagyobb cég / állam kezd bele a technológia egészséges szabályozásába, projektek fejlesztésébe. A több éve tartó emelkedő trendünk és a lehetséges Bitcoin ETF elfogadása reményében a hosszú távú előrejelzéseink továbbra is biztatóak, viszont a piacok ciklikus viselkedéséből adódóan el kell fogadnunk a mostanihoz hasonló medve piacokat is ahhoz, hogy hosszú távon fenntartható legyen az emelkedés!

Ábrák jelölései:

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/
Honlap + Privát kereskedő csoport: https://www.cryptofalka.com

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.