Ezzel a bővítménnyel már az Amazonon is lehet bitcoinban fizetni

A bitcoinisták mostantól az Amazonon is vásárolhatnak a Lightning hálózaton keresztül. Ez szinte azonnali teljesítést és minimális tranzakciós díjat jelent.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

A kriptoutalásokat feldolgozó Moon tegnap jelentette be, hogy a lightning kompatibilis tárcáját már a Moon Chrome-os kiegészítője keresztül is használni lehet. A lightning integrálása előtt több int 250 béta tesztelő kísérletezett a bővítménnyel bitcoint küldve az e-kereskedelmi oldalakra.

Amint hozzáadásra kerül a felhasználók bővítményéhez, az alkalmazás felkéri őket, hogy regisztráljanak és integrálják egy Lightning kompatibilis tárcával.

Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy az Amazon maga nem fogad el bitcoint. Helyette a felhasználó kriptóban fizet amit a fizetési processzor átvált az aktuális törvényes fizetőeszközre és abban egyenlíti ki a számlát.

Vásárláskor a Moon bővítmény egy tipikus QR kódot biztosít a fizetéshez. Amint megtörtént az utalás, a felhasználó átirányításra kerül az Amazon sikeres vásárlás oldalára. A Moon már elérhető a Chrome webáruházban, de a Lightning hálózati funkciója még elbírálás alatt áll. Szintén fontos, hogy egyelőre csak az Amazon USA oldalon működik, de tervezik integrálni az összes nemzetközi Amazon webáruházhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.