Ferrari titkos feketelista: a gyár meggondolja kinek adjon el autót

Titkos feketelistát vezet az olasz Ferrari. Akik a listán szerepelnek, hiába van sok pénzük, nem lehetnek a piros csoda tulajdonosai.

Az a hír járja az olasz sajtóban, hogy a Ferrari luxusautógyár már alaposan meggondolja azt, kinek is ad el a limitált példányszámú, rendkívül népszerű gépkocsiból. Nem elég tehát a sok pénz ahhoz, hogy valakinek a garázsában egy ilyen autó álljon. A maranellói vállalat ugyanis összeállított egy ún. feketelistát azokról az emberekről, akik nem vehetnek a közismert lovas logóval ellátott kocsiból. A cég azért írta össze a nemkívánatos vásárlók névsorát, mert nem szeretné ha a különleges autót csak arra használná valaki, hogy például a közösségi oldalakon villogjon vele, naphosszat az Instagram pózolva, vagy reklámcélokra használná azt anélkül, hogy az anyacéggel konzultálna.

A Ferrari meg akarja védeni a márka értékét és hírnevét, melyet mindenféle feltörekvő influenszer nem rombolhat le. A feketelistán azonban nemcsak felkapaszkodó és rongyrázó újgazdagok vannak, hogy hírességek is. Az eddig kiszivárgott információk szerint a listán szerepel Nicolas Cage hollywoodi színész is, akit a gyár olyan embernek tart, aki gátlástalanul szórja a vagyonát két kézzel. A Ferrari úgy véli, hogy a színész imázsa egyszerűen nem összeegyeztethető az olasz vállalatéval.

Hasonló sorsra jutott 50 Cent. Az amerikai rapper azért lett persona non grata, mert korábban a Ferrari 488-as gépkocsijával probléma adódott, így a celeb kénytelen volt gyalogolni. Később a közösségi médiában minden vacaknak lehordta az autót, amiért a gyár kissé megharagudott rá, ezért úgy döntött többet semmi szín alatt nem ad el neki másik Ferrarit.

Úgy tudni, hogy nem járt jobban a tinik körében felkapott Justin Bieber sem. A kanadai énekes gyakorlatilag “elveszítette” a Ferrari 458 Italiáját, így a gyár kénytelen volt több mint három hetet és egy rakás pénzt áldozni arra, hogy az autót megtalálja. A listán szerepel még egyébként a bokszoló, Floyd Mayweather, aki szimplán csak azért vett egy Ferrarit, hogy a közösségi médiában mutogassa, Kim Kardashian, aki állítólag nem éppen legális úton szerezte az autójára valót, illetve a rapper Tyga, aki lízingelte az autóját, de elfelejtett néhány havi részletet kifizetni. A Ferrari feketelistájára kerülni viszonylag egyszerű, viszont onnan lekerülni soha többé nem lehet.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük