FIGYELEM! Még mindig Mészáros Lőrinc nevével terjed egy kriptovaluta átverés

Még mindig Mészáros Lőrinc nevével terjed a Bitcoin Loophole kriptovaluta kereskedelemre épülő átverés a Google hirdetési rendszerén keresztül.

Egyszer Karácsony Gergely, aztán Gattyán György, majd Palvin Barbara, most pedig ismét Mészáros Lőrinc nevében próbálnak plusz pénzhez jutni a csalók. A leggazdagabb magyar arcát már az elmúlt évben is előszeretettel felhasználták az irreálisan magas profitot ígérő kibertámadók, akik lényegében csak arra játszanak, hogy a kriptovalutákban kevésbé jártas emberektől minél több pénzt kicsaljanak. És ami azt illeti, elég jól szórakozhatnak, hiszen 2018 óta már folyamatosan celebek mögé bújva élik vígan életüket. Ami pedig a legszomorúbb, hogy úgy tűnik, még mindig megéri nekik, hiszen sokan továbbra is hisznek ígéreteikben.

A csalók egyszerűen egy ismert magyar hírportál arculatát lemásolva készítenek egy valódinak tűnő cikket. Most éppen arról számolnak be, hogy „mennyi pénzt keres ezzel az új pénzcsináló programmal” Mészáros Lőrinc. Ahogyan azt az alábbi képen is olvashatjuk, ismét automatikus fordítóprogrammal generált sablon szöveggel bombázzák az internetet.

Mészáros Lőrincet egyébként már egy finn autókölcsönző cég is kiszemelte, és egy igencsak megtévesztő Google hirdetésükben „A Lorink jövedelmező hobbi – Exkluzív interjú, amelyet elrejtettek” szöveggel népszerűsítik magukat. A linkre kattintva egyébként semmilyen titokra nem derül fény, egyszerűen csak a cég szolgáltatásai, járművei között szörfözhetünk.

Fontos tehát, hogy kétszer is gondoljuk meg, mibe fektetünk be és kiben bízunk meg, hiszen pillanatok alatt csalók áldozataivá válhatunk. A kihagyhatatlannak tűnő ajánlat elfogadása előtt tájékozódjunk széleskörűen és ha szükséges, kérjük szakember segítségét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.