Franciaországban elszabadult a pokol a koronavírus miatt: lezárt sorok, WC-papír bábu, dobozember

A franciáknál újra országos karantén van érvényben, amely a tavaszinál valamelyest megengedőbb. Az emberek türelmét azonban így is jócskán próbára teszi. Nem csoda tehát, hogy Franciaországban elszabadult a pokol a koronavírus miatt. Néhányan viccesen fogják fel és megpróbálják a legtöbbet kihozni a kialakult helyzetből, mások pedig foggal-körömmel küzdenek a mindennapi betevő előteremtéséért.

Lezárt sorok az üzletekben

A franciákra október 30-ától legalább december elsejéig vonatkoznak a karanténnal együtt járó új intézkedések, de hosszabbításról is lehet szó. A munkavégzés továbbra is lehetséges, valamint az iskolák is nyitva vannak, azonban a bevásárlás terén nagy a káosz, komoly nehézségekkel találkozhatnak a lakosok. A nagyobb üzletekben kormányzati döntés alapján lezárták azokat a sorokat, ahol nem alapvető szükségletet kielégítő termékek vannak: játékok, ruhák, könyvek, lakberendezés, műszaki cikkek, stb. Ezeket a termékeket ugyanis tilos árusítani.

lezárt sorok
Forrás: www.lanouvellerepublique.fr

Mindenki áttér az e-kereskedelemre

A kormányzati előírások miatt a nem alapvető szükségletet ellátó termékek árusítása házhozszállítással vagy online, click&collect módon történik. Tehát a vásárló online rendeli meg az adott terméket, majd személyesen megy el átvenni a boltba.

Az online boltok tömegesen nyílnak, hiszen számos kisvállalkozó számára ez az egyetlen esély maradt a csőd elkerülésére. A francia Limoges városában például közösségi összefogásként egy olyan platform (Shop in Limoges) kerül kialakításra, ahol a helyi üzletek online árulhatják termékeiket vagy szolgáltatásaikat. A kezdeményezéshez virágboltok, fodrászok és könyvesboltok is csatlakoztak.

A WC-papír az új módi

A kialakult helyzet ellenére természetesen a humor sem maradhat el. Néhány boltban a dolgozók WC-papírból kreáltak divatos öltözéket a próbababákra. Ha már ruhát nem lehet venni, meg kell oldani valahogy máshogy… és miért is ne WC-papírral?

Franciaországban elszabadult a pokol
Forrás: Rouen le mag

 

WC-papír bábu
Forrás: Rouen le mag

Az elegáns dobozember

Az emberek a tavaszi karantén után elég nehezen kezelik, hogy teljesen megfosztották őket a szabadságuktól. Nincsenek se baráti összejövetelek, se hétvégi shoppingolások, sőt a Karácsony is itt a nyakukon. Az észak-franciaországi Rouen városában egy férfi megadta a módját a munkába menetelnek: doboznak öltözve, aktatáskában járta az utcákat. Egy biztos, pár embernek mosolyt csalt az arcára!

Franciaországban elszabadult a pokol
Forrás: Rouen le mag

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük