A Google és a PayPal is blokkolta a Zero Hedge hírportált

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Google és PayPal is bojkottálta a pénzügyi és gazdasági hírekkel foglalkozó amerikai hírblogot, a Zero Hedge-t.

Úgy tűnik, hogy a nagy tech vállalatoknak nem tetszik a Zero Hedge híroldal és olvasóik őszinteség. Alig egy hete állította vissza a Twitter a blog fiókját egy öt hónapos tiltás után, most a Google és a PayPal csapott le a többnyire gazdasági, politikai és pénzügyi hírekre szakosodott oldalra.

A hírportál, amely gyakran foglalkozik kriptovalutákkal és a blokklánc technológiával is, csütörtökön közzétett egy bejegyzést amelyben úgy fogalmazott, hogy

“Azt tehetjük, amit a föderalisták mondanak. Vagy kihúzzuk az egész komment szekciót, hogy életben maradhassunk, vagy szűrjük a megjegyzéseket korlátozott kulcsszavak alapján, majd helyreállítjuk azokat. A 2-es opciót választjuk, mivel szeretnénk megtartani az oldalt és a kommenteket is. Mindent megteszünk azért, hogy egy nyitott fórumot tartsunk fenn. Tudjuk, hogy merről fújnak a szelek, így a weboldal egy olyan prémium változatán dolgozunk, amely hirdetésmentes és független a külső erőktől.”

Az őszinteség drága mulatság

A Google úgy döntött, hogy letiltja a Zero Hedge oldalát a Google Ads hirdetési platformról. A vállalat hétfőn azt közölte, hogy a Zero Hedge egyik cikke alatti megjegyzések rovatban a kommentek megsértették a techvállalat irányelveit, mivel azok a Black Lives Matter tiltakozással kapcsolatosan azt állították, hogy a megmozdulások nem valódiak.

A weboldalt ezek után a PayPal fizetési felület is blokkolta. Az oldalnak szánt adományokat így a jövőben a Payolee fizetési platformon keresztül lehet majd továbbítani. Januárban a Zero Hedge Twitter fiókja került felfüggesztésre, miután a Buzzfeed azzal vádolta a weboldalt, hogy lejáratta a vuhani virológiai intézet egyik tudósát. A valóságban az történt, hogy a Zero Hedge utalt egy kínai tudósra, akinek köze lehetett a koronavírus-járvány kitöréséhez.

A Twitter később bocsánatot kért a weboldaltól, és azt nyilatkozta, hogy hibát követett el, amikor öt hónapra letiltotta a Zero Hedge fiókját. Az incidens ellenére sokan követik a híroldalt a Twitteren. Az emberek már tisztában vannak azzal, hogy a tech óriások mindenhol bepróbálkoznak a cenzúrával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.