HashFlare – felhő alapú bányász

A felhő alapú bányászat segítségével a felhasználók kriptopénz bányászatba tudnak fektetni anélkül, hogy kriptopénz bányász hardvert kellene beszerezniük, üzemeltetniük és fenntartaniuk. Egyben megkíméli a felhasználókat a kriptopénz bányászat technikai aspektusaitól. Segítségével a felhasználók kriptopénz bányászati erőforrásra fizetnek elő meghatározott időre.

Számos lehetőség van kriptopénzekbe fektetni. A legelterjedtebb a kereskedelem, azaz olcsón vesszük és drágán eladjuk a kriptopénzeket a váltók egyikén. Azonban ehhez szükség van egy bizonyos szintű gazdasági háttértudásra és napi szintű kutatásra a várható piaci folyamatok feltérképezése végett.

A felhő alapú bányászat azon a feltevésen alapul, miszerint az árnak nem kell föltétlenül emelkednie, hanem csak a hálózat kell hogy stabil maradjon, így a bányászati feltételek kedvező irányba fordulnak. Magasabb árfolyamok több bányászt vonzanak és megnövelik a nehézségi szintet (csökkentve egyben a bányászok jutalmát). Ezzel szemben egy stabil hálózat egy előre megjósolható kifizetést biztosít és egy kiszámítható ROI-t (return on investment) a jövőre nézve.

Ha azzal akarsz dicsekedni a barátaidnak, hogy kriptovalutát bányászol és közben hozzá akarsz járulni a hálózat növekedéséhez, akkor fizzes elő egy bányász szerződésre. Ha viszont arra számítasz, hogy egy halom pénzt keresel vele, akkor jobb ha inkább egy másfajta befektetési formát választasz. A felhő alapú bányászat évekre kikalkulálható kriptopénzbevételi forrást jelent a spekulatívabb kereskedelemmel szemben.

Mi az a HashFlare?

A HashFlare egy felhő alapú bányász cég melyet a HashCoin (a cég nevet változtatott és szimplán HashFlare) dobott a piacra. Egy jó reputációjú kriptocsapat, mely már a bitcoin születése óta aktív tagja a közösségnek és emellett 3+ év tapasztalatot halmozták fel a kriptopénz bányászat terén.

We wish you a happy New Year!!! @hashflare.io #emercoin #blockchain #bitcoin #bitcointalk

A post shared by HashCoins (@hashcoins) on

A HashFlare mindenki számára elérhetővé teszi a kriptovaluta bányászatot egy variálható összegű előfizetési díjért cserébe (lehet 1.5USD de lehet 10 000 USD is), ami azt jelenti, hogy bárki képes csatlakozni még próbaképp is, hogy megtapasztalja a felhő alapú bányászat működését. A bányászat mellett partnerségi együttműködésre is lehetőség van.

A HashFlare bányászfarmja szabványok szerint kialakított helyeken van tárolva, amely direkt kriptopénz bányászati felszerelések fenntartására és üzemeltetésére lett kialakítva optimális hőmérsékleten, ami nélkülözhetetlen a hosszú hardver-élettartam és a maximális teljesítmény elérése érdekében. Nem elhanyagolható tény, hogy a HashFlare hozzájárul a decentralizáltság megőrzéséhez is azzal, hogy platformján több bányászpool közül is választani lehet.

Hogyan tudsz bányász szerződésre előfizetni?

1. rész Regisztráció

Megmutatjuk hogyan tudsz számítási teljesítményt (avagy hash erőt) bitcoin bányászatra allokálni. De ne feledd, a HashFlare-n lehetőséged van ether, litecoin és dash bányászatára is.

 1. lépés: Kattints ide a regisztráláshoz

 1. lépés: Add meg a regisztrációhoz szükséges adataidat és kattints a “Register” gombra

Innen a kezelőfelületre leszel átirányítva. Itt találod a bányászattal kapcsolatos funkciókat és az új üzenetek, bejelentések és értesítések is itt lesznek láthatók. A falon látható értesítések alapján meg kell erősítenünk a számlánk és meg kell adnunk egy kifizetési címet. Lássunk is neki.

 1. lépés: Kifizetéshez meg kell erősítened az e-mail címed.

 1. lépés: Következőben meg kell adnunk egy bitcoin címet, ahova a kifizetések mennek. Kattints a “Settings” gombra.

 1. lépés: Írd be a bitcoin címedet a jelölt rovatba (1) és kattints a “Save” (2) gombra. Ha még nem rendelkezel bitcoin címmel tudj meg többet róluk itt.

A “Settings” oldalon meg tudod adni a személyes adataidat (ez akkor szükséges ha bankkártyával akarsz fizetni vagy bankszámláról utalni) és be tudod állítani a kétlépcsős azonosítást a számla biztonságának növelése érdekében. Egyben választhatsz egy avatárt is magadnak, bár ez csak részletkérdés.

2. rész – Számítási teljesítmény (Hash erő) vásárlása felhő alapú bányász platformon

 1. lépés: Itt az idő, hogy előfizess az első bányász szerződésedre. Kattints a “Buy Hashrate” gombra.

 1. lépés: Válaszd ki az algoritmusodat. A bitcoin SHA256-ot használ, a Te döntésed melyiket választod, érdemes azt választani, amely a legjövedelmezőbb (A litecoin Scrypt-et, az ethereum Ethash-t és a dash X11-et használ). Mi az egyszerűség kedvéért a SHA256-ot választottuk.

 1. lépés: Húzd a csúszkát a hash-arány kiválasztásához:

A HashFlare-n a bitcoin bányász szerződés 1 éves minimum díja 1.5 USD vagy egyenértékű bitcoin amiért 10 GH/s hashrátát kapunk. A felhasználók előfizethetnek magasabb hashrátára is a pénztárcájuk ‘tűrőképességéhez’ igazítottan.

 1. lépés: (választható) Ha van kedvenc bányásztársulásod (“Pools”), legörgethetsz és rákattinthatsz a bányásztársulat beállításra.

 1. lépés: (választható) Húzd a csúszkát, a bányásztársulat kiválasztásához és kattints a “Save” gombra.

 1. lépés: Miután kiválasztottad a hashrátád, kattints a “Proceed” gombra.

 1. lépés: (választható) Ha van promóciós kódod kattints a “Redeem Code” gombra, amellyel kedvezményes áron tudsz hashrátához jutni.

 1. lépés: Majd kattints a “Select Payment Method” gombra.

 1. lépés: Megjelenik egy felugró ablak ahol kiválaszthatod a fizetés módját. Lehet banki átutalás, bankkártyás fizetés, az épp aktuális HashFlare egyenleged és még Emercoin (EMC) is, de mi maradtunk az aktuális HashFlare egyenlegünknél.

 

 1. lépés: Fogadd el a “Terms and Conditions”, azaz a Szerződési Feltételeket (1) és kattints a “Confirm” gombra (2).

 1. lépés: A “Confirm” után visszakerülsz a főoldalra és egy üzenetben konfirmálásra kerül az előfizetés. Több teendőd ebben az esetben nincs.

i. Amennyiben bitcoinnal fizetsz, átirányításra kerülsz a Cryptopay fizetési processzor oldalára ahol kattints a “Pay With Bitcoin” gombra.

ii. Ezek után át kell utalnod a “Purchase Amount” összeget a megjelenő bitcoin címre. A bitcoint átutalhatod mobilos e-tárcáról a QR kód beszkennelésével vagy ha van telepítve e-tárca a laptopodra, akkor onnan is a “Pay <XYZ> BTC” gombra kattintva.

Miután lebonyolítottad a tranzakciót, maximum két órán belül (attól függően miképp fizetsz, bankkártya esetén gyorsabb, ha van már feltöltött egyenleged a HashFlare-n akkor pár pillanat csak) láthatóvá válik a főoldalon az előfizetett egy évre szóló hashráta.

A képen 0.01TH/s (10GH/s=1.5 USD) hashráta bitcoin bányász előfizetés van feltüntetve, amely a legkisebb elérhető hashráta a HashFlare felhő alapú bányász szolgáltatónál.

Innentől kezdve hivatalosan is felhő alapú bányász vagy és annyi a dolgod, hogy nyomon követed a blokkjutalom növekedését az egyenlegeden (bár ez minimális befektetés esetében eltart egy ideig).

Hogyan válj a HashFlare partnerévé?

Ahogy említettük, a bányász szerződésekre való előfizetés nem az egyedüli lehetőségek arra, hogy fialtasd a regisztrációból származó előnyeidet a HashFlare-nél. Az affiliate (partneségi) programjuknak is részese lehetsz, ami azt jelenti, hogy a Te linkjeiddel regisztrált felhasználók után jutalékban részesülsz. A Bitcoin Bázis szintén tagja a HashFlare partnerprogramjának, mivel a honlap üzemeltetéséhez szükséges források kis hányada ilyen jutalékokból ered.

 1. lépés: Kattints a “Referrals” gombra és kapni fogsz egy legördülő listát.

 1. lépés: Kattints a “Tools” (Eszközök) gombra és átirányításra kerülsz a partner (affiliate) felületre. Itt látod a Te linkjeiddel regisztrált felhasználok számát, a konverziós arányt, bevételed stb.
Az “Earnings” azaz bevételek adatot kipirosoztuk érzékeny adat lévén.

Ezen a felületen tudsz reflinket generálni (“Add new code”) a reflinkjeidet megtekinteni (“Referral code” -> “Link” sora), amit barátaiddal, ismerőseiddel, közösségi média felületeden vagy éppen honlapodon tudsz megosztani.

 1. lépés: Amennyiben marketing anyagot szeretnél (pl. képeket, bannerokat) mellyel reklámozni a tudod a tagságod a weblapodon vagy blogodon, kattints a “Materials” gombra.

felhő alapú bányász

Itt különböző méretekben és nyelvek közül választva tudsz változatos bannereket kiválasztani és a feltüntetett kódot honlapodon elhelyezve hirdetni.

Reméljük segítettünk a HashFlare felhő alapú bányász platform példáján keresztül elindulni a kriptopénz bányászat útján. Továbbá szeretnénk megköszönni, ha a Bitcoin Bázis linkjével regisztráltál a HashFlare oldalára így is támogatva munkánkat.