Hülyére vette nézők millióit egy amerikai virológus


Arra már valószínűleg sokan gondoltak, hogy a koronavírus-járványt a mainstream média erőteljesen felfújja. Szörnyűbbnél szörnyűbb hírekkel riogatják a népet, és próbálják rosszabb fényben feltüntetni a helyzetet, mint amilyen valójában. Miért is ne tennék? Hiszen ezzel nézők millióit tudják a tévé vagy a számítógép elé csalogatni. A nap 24 órájában, a hét minden napján ömlesztik a járvánnyal kapcsolatos híreket, információkat.

A koronavírussal összefüggésben a média gyakran csak azt emeli ki, hogy mennyien haltak meg a kórban. De arról már nem esik szó, hogy mennyi idős volt az elhunytak között, milyen egészségügyi állapotban voltak, és valójában mi is állt az elhalálozás mögött. Ha egy híresség pozitív lesz, címlapra kerül azonnal. Az, hogy egy átlagos ember elkapja és netán tünetmentes, a kutyát nem érdekli. Ezek után a vírusról szóló híreket nevezhetjük erősen szelektáltnak.

Koronavírusos vagy sem?

Hasonlóan elborzasztó hírgyártásba kezdett az Egyesült Államokban nemrég az NBC News, amely hetekig követte egy koronavírussal fertőzött virológus szenvedéseit, aki a valóságban soha nem volt koronavírusos.

Dr. Joseph Fair elismert amerikai virológus azt hitte, hogy koronavírusa van. Az NBC folyamatosan dokumentálta a férfi küzdelmét a betegséggel. Többször élőben kapcsolták egyenesen a New Orleans-i kórházi ágyából. Fair azt mondta, hogy valószínűleg egy repülőúton szedte össze a vírust. Volt ugyan rajta kesztyű, maszk és fertőtlenítőszer, de állította a szemén keresztül fertőződhetett meg. Múlt héten a férfi viszont beismerte a Twitteren, hogy többször végeztek rajta koronavírus tesztet, és az minden alkalommal negatív lett. Sőt, az antitesttesztje sem volt pozitív, tehát szervezete sohasem találkozott a rettegett COVID-19-cel.

„A közel 2 hónappal ezelőtti nem diagnosztizált/feltételezett COVID-betegségem diagnosztizálatlan rejtély marad, mivel a közelmúltban végeztt antitestteszt is negatív lett. Számtalan COVID-tünetem volt, kórházba kerültem egy COVID-kórteremben, és COVID-nak megfelelő kezelést kaptam annak ellenére, hogy a nazális tampon eredménye negatív volt,” írta tweetjében.

“Két hétig nagyon beteg voltam, 4 napig súlyos állapotban, tüdőgyulladást kaptam,” tette hozzá. 

Azt mondta, hogy újabb antitesttesztet fog kérni. Sajnálta az eseményeket, de a kritikákra úgy reagált, hogyha nem jelentette volna, soha nem derült volna ki, hogy minden tesztje negatív. Rosszabb esetben az NBC tudhatott róla, csak a nagy show kedvéért nem tett még említést sem erről az “aprócska” részletről. A műsor és a körülötte kialakult hype után sokak fejében két kérdés fogalmazódhat meg most. Az egyik az, hogy vírus valóban olyan fertőzőképes lenne, hogy még szemen keresztül is meg lehet betegedni? A második pedig az, hogy mennyire megbízhatatlanok lehetnek a tesztek, ha több negatív teszttel is lehet valaki koronavírusos?


Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.