Japán saját gazdasági zónát hoz létre a metaverzumban RYUGUKOKU néven

Több japán óriáscég írt alá egy közös megállapodást, amelynek célja egy saját gazdasági zóna létrehozása a metaverzumon belül.

Japán az élbolyban

A szigetország elképesztő ütemben adaptálja a Web3-as technológiát. Már a helyi áramszolgáltató cég is bitcoin bányászatra használja fel a felesleges energiát. Az államigazgatási szféra is aktívan részt vesz ebben a folyamatban. Tavaly novemberben az ország digitális minisztériuma bejelentette, hogy egy decentralizált autonóm szervezetet (DAO) hoz majd létre. Ennek segítségével az állami intézmények könnyebben bekapcsolódnak majd a Web3 világába.

Saját gazdasági zóna – a metaverzumban

Ezután szinte természetes, hogy a nagyvállalatok is maximálisan ki akarják használni a technológia nyújtotta előnyöket. A minap bejelentett együttműködésben olyan japán nagyvállalatok vesznek részt, mint például a Mitsubishi vagy a Fujitsu. A projekthez több pénzügyi cég is csatlakozott, többek között a nemzetközi színtéren is jelen lévő Mizuho bank is. Az újonnan létrejött metaverzumba beépítik majd a partnerek által nyújtott szolgáltatásokat és biztosítják majd a felhasználók számára az azok közötti szabad átjárhatóságot.

RYUGUKOKU

A metaverzumban létrehozott gazdasági zónával akarják “megújítani Japánt a játékok erejével”. A partnerek ugyanis egy olyan digitális világot szeretnének létrehozni, ahol a userek úgy kalandozhatnak majd mint egy online szerepjátékban. A RYUGUKOKU névre kersztelt metaverzumban a gazdasági szereplők óriási mozgó városokként jelennek majd meg. A felhasználók szabadon kalandozhatnak majd ezek között és eközben az online játékokhoz hasonlóan különböző élményeket szerezhetnek. A “játékosok” ebben a térben többféle tartalommal és szolgáltatással kerülhetnek majd kapcsolatba.

“It’s dangerous to go alone! Take this.”

A fejlesztők arra törekednek, hogy minél inkább felhasználó-barát környezetet hozzanak létre. A “játékosítás” során ezért olyan “eszközöket” bocsánatak majd a felhasználók részére, amelyek segítségével sikerrel koronázhatják a metaverzumban tett útjukat. A legfontosabb “társ” a kalandok során a felhasználó saját avatarja lesz. Az avatáron keresztül a rendszer folyamatosan gyűjti majd az információkat a “játékosról” és azok alapján személyre szabott javaslatokat illetve tippeket tud majd adni a felhasználónak.

A játékosok számára a “világok” közötti átjárhatóságot a Multi Magic Passport (MMP) biztosítja majd. Ez egy olyan azonosítási funkció, amely a felhasználó adatai mellett a játékos avatarjának tulajdonságait, illetve a játékos preferenciáit is tartalmazza. Ezen kívül csatlakozik egy integrált fizetési rendszerhez is, így a felhasználó az MMP segítségével bármelyik “világban” fizethet majd.

A Pegasus World Kit a metaverzumban jelen lévő vállalatok számára biztosít majd lehetőséget arra, hogy ők is megjelenhessenek a virtuális világban. A csomag funkciói között szerepel majd az új metaverzum megalkotásától kezdve az események megrendezése és az új szolgáltatások bevezetése is.