JK Rowling újra a transzaktivisták célpontjává vált

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az internet továbbra is helyszínt biztosít a genderizmus körül forgó viták lebonyolítására. A transzaktivisták rendkívül felháborítónak találják, hogy JK Rowling transzneműségről szóló blogja is felkerült a Russel-díj listájára, melyet Amol Rajan, a BBC médiaszerkesztője állított össze. A listán keresztül, mely a híres brit polihisztor, Betrand Russelről kapta nevét, az „újságírást és maga az írást ünneplik, tiszteletben tartva Russel példamutató szellemi és erkölcsi erényeit”.

JK Rowling az idei év júniusában megjelent cikke, melyben „a nemek közti egyenlőség kérdéséről” tárgyal, számos összeesküvés és heves online viták központi témája lett. A cikkben Rowling különféle esetet mérlegel, köztük pedig megemlít néhány valós beszámolót saját életéből is, melyekben „a családon belüli és szexuális bántalmazás túlélőjének” nevezi magát.

A cikkben elmagyarázza:

Nos, van rá okom, hogy az újdonsült transzaktivizmus miatt aggódjak, és úgy döntöttem, cselekednem kell” – írta.

Sokaknak rendkívül ínyére való volt a cikk, mivel magukra ismertek a cikk olvasása közben, majd személyes múltbeli traumákat kezdtek megosztani a kommentekben, és rengeteg dicsérettel látták el a Harry Potter íróját. Sokan mások azonban rendkívül ellenségesnek és uszítónak tekintették véleményét, majd „transzfóbnak” nevezték az írónőt.

Az internetes támadás a szólásszabadság ára

Rowling azonban nem hátrált meg, és bár kemény fába vágta a fejszéjét, továbbra is kiállt állítása mellett, miszerint a transz közösség tagadja a biológiai nem létezését. Továbbá, megragadva a női jogok mellett felszólalók figyelmét, Rowling szerint a nőknek a genderizmus kérdéseivel is szembesülniük kell, mivel a nem fogalma az évek múltán folyamatosan torzul, és törlődik a radikális transzaktivizmus növekedése miatt.

A listáért felelős Amol Rajan nem foglal állást sem Rowling, sem a transzaktivisták mellett. Ehelyett, Rowling cikkében az online trollkodásról és visszaélésekről szóló részt ragadja meg, és mivel jelentősen elítéli az internetes megszégyenítéseket, szerinte

Rowling megállta a helyét az interneten, mivel a gyűlölködő kritikusaival szemben bátran kiállt véleménye mellett.

Rowling véleménynyilvánítása sokak számára sértő lehet, ez pedig Rajan szerint a „szólásszabadság ára”. És mivel a Russel-díj listájára kerülésével ismét felháborodást váltott ki a nagyközönség körében, újra felélénkülnek az írónő véleménye körül forgó viták.

vofanny

parents gave me money for college but I invested in crypto

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.