Jövőre akár egy forintot is lehet bankkártyával fizetni

Januártól akár egyetlen forintot is ki lehet majd fizetni bankkártyával, nem lesz szükség készpénzre, jelentette be a hírt a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára. A Magyar Nemzetben ma reggel megjelent cikkben Tállai András azt nyilatkozta, hogy jövőre több százezer gazdasági szereplőnél fizethetnek majd az ügyfelek elektronikus módszerrel. Így az élelmiszerboltok, az edzőtermek, az autószervizek és az ázsiai éttermek sem utasíthatják vissza a készpénz nélkül érkezőket, hangsúlyozta ki.

A Magyar Nemzet azt is kiemelte, hogy az Országgyűlés nemrégiben törvényben mondta ki, hogy a jövő év első napjával minden olyan vállalkozásnak lehetővé kell tennie az elektronikus fizetést, amelyik online pénztárgépet működtet. Az államtitkár közölte, hogy még nagyjából hatvanezer cég nem felel meg ezeknek a feltételeknek. Kiemelte, hogy összeghatár nélkül el kell fogadni a banki fizetést, tehát az ügyfeleket akkor is ki kell szolgálni, ha egy fillér készpénz sincsen náluk.

Tállai András azt hangoztatta, hogy jobb alkalom nem is lehetett volna a változtatás bevezetésére. Mivel a koronavírus akár készpénzen is terjedhet, a modern fizetési lehetőségek szorgalmazása hatékony a járvány ellen. Majd hozzátette, hogy az újítás mögött gazdasági és fogyasztóvédelmi indokok is meghúzódtak.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink:

Marad a 15 ezer forintos limit a PIN-kód nélküli érintőkártyás fizetéseknél

Minden Szerződésed Fontos – bemutatkozik a blokklánc technológián alapuló magyar startup, az Everprove

Magyarországon is hódít a mamahotel: 62%-a a 18-34 éves fiataloknak a szüleivel él

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.