Két év börtönbüntetést kap az, aki a COVID-oltás ellen mer posztolni

Az Egyesült Királyságban egy új törvény értelmében mindenki, aki az interneten „hamis információkat” terjeszt a koronavírus elleni vakcinákról, két év börtönbüntetésre számíthat.

A törvény a „tudatos, hamis információterjesztés” bűncselekményét kívánja megakadályozni, és „büntethetővé tenni azt, ha valaki érzelmi, pszichológiai, vagy éppen fizikai kárt okozva olyan üzeneteket küld vagy tesz közé, amely semmiféle igazságfaktorral nem rendelkezik”.

A rendelet, amelyet „az internetes visszaélések és a gyűlölködés elleni küzdelem zászlóshajójaként” emlegetnek, heves kritikákat váltott ki a polgári szabadságjogokért küzdő csoportok között. Tekintettel ugyanis arra, hogy a világjárványról és a vakcinákról közzé tett információkról, melyeket egykor a kormányok „hamisnak” minősítettek, később kiderült, hogy egytől egyig igazak voltak. Vegyük például azt az állítást, amely szerint a vakcinák nem teljesen hatékonyak a koronavírus terjedésének megállításában: először összeesküvés-elméletnek nyilvánították, már azonban már bizonyított tényként kezelik.

Legfontosabb hírek 2021. októberben: Nyugdíjmegvonás COVID-oltás hiányában, olasz tüntetések, bitcoinra is kiható Evergrande csőd, íme a múlt havi kedvencek

A törvényjavaslat emellett a jelenlegi „súlyosan sértő” tartalomra vonatkozó normát sokkal tágabb meghatározására változtatná meg annak eldöntésekor, hogy egy poszt vagy üzenet bűncselekménynek minősül-e vagy sem. Ez pedig szembe megy az állam jelenlegi gyűlöletbeszédre vonatkozó törvényeivel, mely egyes bűntettről az alapján dönt, hogy az állítólagos áldozat valóban áldozatnak érzi-e magát.

A rendelet szerint mindez megállítaná a baloldali csőcseléket, akik rendszeresen a konzervatív oldal ellen szólalnak fel, amiért azok más állásponton vannak. Hogy mindennek véget vessenek, szelektíven fogják alkalmazni a törvényt azokkal szemben is, akik kritizálják vagy gúnyolják „az elnyomott kisebbségnek” tartott személyeket. Az Online Bántalmazás Törvényét egyébként a fekete focisták terrorizálása elleni, könyörtelen propaganda segítségével próbálják megerősíteni.

Kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük