Környezetbarát autógyártásra tér át a BMW

A BMW új stratégiákat jelentett be az autók szén-dioxid kibocsátásának csökkentésére.

Egy blogbejegyzésben a vállalat elárulta, hogy a környezetbarát anyagok használatára helyezi át a hangsúlyt. A stratégia értelmében a vállalat „körforgásos gazdaságot” próbál kialakítani a gyártás területén is.

Az egyik érdekes anyag, amivel kísérleteznek a kender, de igyekeznek bevonni a gyártásba a lent és a kenafot is. A természetes anyagokat elsősorban a beltéri gyártásnál tervezik hasznosítani.

A marihuánához inkább köthető, de alapjában mérhetetlenül sokoldalú kender egyre nagyobb teret hódít a gyártás terülén is, ahogy a globális fókusz fokozatosan a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése felé tolódik. A vállalat megjegyezte, elsősorban a növény mechanikai szerkezetére koncentrál, amit a növény tartóssága miatt vizsgálnak.

„Új szabványokat állítunk fel a fenntartható prémium minőségre azzal, hogy újragondoljuk az anyagokat és minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetünk az erőforrás-hatékony és az erős szétszerelhetőséggel rendelkező megújuló anyagokra” – írta a közleményben Dr. Stefan Floeck, a BMW Mini és BMW kompakt sorozatának fejlesztési vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük