Kriptovállalkozók a Forbes toplistáján – mutatjuk!

A Forbes amerikai újság idén is közzétette a 30 év alatti sikeres vállalkozók toplistáját. Amiben ez az év mégis más, mint a többi: a kriptóvállalkozók vezetik a Pénzügy és Kockázati tőke kategóriáját.

A Forbes úgynevezett „30 Under 30” listájára olyan fiatal vállalkozók is felkerültek, akik jelentős szerepet játszanak a kriptók világában, többek között:

  • Soona Amhaz – Volt Capital kriptovállalkozás,
  •  Sam Bankman-Fried – Augur, Ethereumon alapuló kriptoplatform,
  • Joey Krug – Layer1 bitcoin bányászati adatközpont,
  • Alexander Liegl – Zap Solutions kriptotárca,
  • Jack Mallers – BlockFi pénzügyi szolgáltató,
  • Flori Marquez – Paradigm- kriptoplatform,
  • Charlie Noyes – CoinList pénzügyi szolgáltató,
  • valamint Amiti Uttarwar – a Bitcoin Core fejlesztője és tulajdonosa.

Míg a listavezetők egy része szerint Forbes listájára felkerülni semmiség, néhányan másképp vélekednek róla:

Flori Marquez, a Blockfi társalapítója

A 29 éves Flori Marquez úgy gondolja, listára kerülése azt bizonyítja, nyomot hagyott az emberekben, és „ez a termékeik népszerűségét mutatja.

A Blockfi 2017 óta működik, viszont tavaly robbant be a köztudatba, amikor lehetővé tette felhasználói számára a Bitcoin és Ethereum vagyonaik kamatozását.

Marquez, miután hallotta a híreket, azonnal felhívta az édesanyját, aki egy spanyolországi iskola tanárnője:

Ez volt minden idők legizgalmasabb anya-lánya pillanata. Gratulált nekem, majd miután azt hitte letettük a telefont, de hallottam ahogy az egész osztálynak büszkén elújságolta a hírt… Nagyszerű érzés volt!”

Joey Krug, Augur társalapítója

Joey Krug elmondása szerint nem magától jelentkezett, hanem Michael Del Castillo, a Forbes egyik újságírója ajánlotta a listára.
Nagyon jó érzés a listára kerülni – nyilatkozta Krug – de a legjobb mégis az, amit nap mint nap csinálok.

Krug az Augur társalapítója, mely az Ethereum blokkláncra épülő fogadási piacok platformja. Továbbá, a Pantera Capital befektetési igazgatója is: tanácsadóként, befektetőként és fejlesztőként szolgál megannyi projektnél.

Hatalmas elismerés a Forbes listáján szerepelni, viszont soha nem próbálnám személyes haszonszerzés céljára felhasználni ezt.” – nyilatkozta.

Brian Tubergen, a Coinlist társalapítója

A 29 éves Biran Tubergen, a Coinlist kirptoplatform társalapítója. Társa, Andy Bromberg miután elindította a Sidewire politikai hírelemző alkalmazását, már 2016-ban a listavezetők élén volt; valamint két közeli barátja, Nader Al-Naji és Alex Pack is elnyerte a díjat, így ő sem maradhatott le.

Így nem meglepő, hogy miután Tubergenre került a sor, már szinte hírességként érezte magát, és barátai szerint ez az egyik legklasszabb dolog a világon.

A Coinlist társalapítója szerint a „kitüntetés nagyszerű, de nem vonhatja el a figyelmet arról, ami a legfontosabb, és ami tovább építi ezt a vállalatot, valamint értékeket ad az ügyfeleknek.”
S hogy jelentkezett-e valaha is Tubergen a versenyre, csak annyit mondott: „Az előző évben gyorsan leadtam a jelentkezést, viszont ez volt az első év, amikor ténylegesen odafigyeltem a kitöltésére.

Sam Bankman-Fried, az FTX kriptóplatform alapítója

A 28 éves Sam Bankman-Fried épp egy marketing értekezleten volt, amikor elért hozzá a hír. Az viszont kicsit sem meglepő, hogy az SBF néven ismert vállalkozót megkönnyebbültség és izgatottság mellett a félelemérzet is elöntötte:

Az elismerés felelősséggel is jár, mivel az emberek idejüket és pénzüket fektetik az általam készített rendszerbe.” -nyilatkozta.
Bankamn-Fried úgy gondolja, a kitüntetés nem változtat semmin, viszont nagyra értékeli, hogy elismerik a munkáját, mivel ez jelentősen „tükrözi az eredményeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.