Kriptovállalkozók vezetik a Forbes 2022-es toplistáját

Ezt is megéltük: a Forbes 15 fiatal, kriptovaluta szektorban tevékenykedő vezetőt nevezett meg a 2022-es „30 under 30” toplistáján.

Félrevezető neve ellenére egyébként, a Forbes amerikai újság éves listája valójában 600, 30 év alatti személyt sorakoztat fel összesen 20 kategóriából. Már az elmúlt évben is a kriptovállalkozók hódították meg a Pénzügy és a Kockázati tőke klasszisát, az idei év pedig úgy tűnik, még egyet dobott a kriptovaluták mainstreammé válásán. A tavalyi kiadás neves öregdiákjai közé tartozik az FTC kriptotőzsde és az Alameda Research kriptoalap tulajdonosa, Sam Bankman-Fried, valamint Biran Tubergen, az amerikai székhelyű CoinList kriptovaluta platform társalapítója.

A listát az idén 15 kriptovállalkozó vezeti, köztük:

  • Alex Atallah, az OpenSea NFT kereskedési platform társalapítója
  • Emily Yang, a PleasrDAO decentralizált platform tulajdonosa,
  • Caroline Ellison, az Alameda Research társ-vezérigazgatója,
  • Clinton Bembry, a Slingshot Defi kereskedési platform alapítója,
  • Tegan Kline, a Graph, decentralizált pénzügyi adatkezelő cég üzletfejlesztési vezetője, és
  • Roneil Rumburg, az Audius blokklánc alapú zenei szolgáltató társalapítója.

Az elmúlt egy évben egyre több kriptovállalkozó került fel a leggazdagabbak listájára, és kapott figyelmet a mainstream médiában. A múlt hónapban például 7 kripto szakértő döntötte meg az Australian Financial Review, a leggazdagabb 40 év alatti vállalkozók éves listáját. A Forbes 2021-es, milliárdosok listáján szintén 13 kriptovállalkozó szerepelt, ráadásul megjelent a magazin 50 legnagyobb blokklánc vállalatát tartalmazó összegzése is.

Forrás