A legjobb kriptovaluta adat API megoldások 2020-ban


A vállalati ügyfelektől kezdve – mint az alapok, kereskedők és könyvelőcégek – a piaci döntéshozókig, elemzőkig, fejlesztőkig és néha a hobbi kriptósokig sokaknak szüksége lehet kriptovaluta API-kra a munkájukhoz. Ahogy az iparág növekszik és maturál, a kriptovaluták nyomon követésére felkínált adatok minősége is javul, mialatt az ajánlatok száma is egyre csak bővül. De hogyan döntheted el, hogy melyik a legjobb megoldás számodra?

Ebben a cikkben összeszedtük a szektor 5 legjobb kriptopiaci API-ját.

Az öt API-t 11 kritérium alapján értékeltük, így te magad döntheted el, hogy melyik API számodra a legmegfelelőbb. Az alábbi táblázat az API-k értékelését foglalja össze:

CryptoCompare

CryptoCompareA 2014-ben alapított CryptoCompare az egyik legelterjedtebb adatszolgáltató a világon, számos nagynevű ügyféllel, mint a BT, a Coinbase és a Refinitiv. Négy szintű szolgáltatást kínál – ingyenes, professzionális, céges és nagyvállalati. Ezeknek a díja 79.99 dollártól 199 dollárig terjed, de a nagyvállalati ügyfeleknek egyedi árak kerülnek megállapításra.

273 tőzsdével a CryptoCompare API a végpontok legszélesebb skálájával tűnik ki a mezőnyből – 80-nál több –,  ideértve streaming, perc- és blokklánc adatokat.

Ingyenes változata mind a 80 végpontot kínálja, de a perc adatok 1 napra, az óránkénti adatok 3 hónapra vannak lekorlátozva. Ennek ellenére nagyvonalúan havi 100 000 API-hívást kínál, valamint hozzáférést biztosít mind a 80 végponthoz.

REST, Websocket és FIX kapcsolatokat kínál, így a csoport legjobb kapcsolódási opcióival rendelkezik, valamint kiegészítő funkciói is vannak, mint az SLA-k és a privát szerverek kínálata.

Megfelelő szolgáltatást kínál nagyvállalati felhasználóknak és kereskedőknek is, mivel az adatokat képes részletes formátumokban is szolgáltatni valós idejű frissítésekkel. A szolgáltatás része a magas rendelkezésre állású ügyfélszolgálat, a kiemelt ügyfeleknek dedikált Slack csatornával.

CoinMarketCap

CoinMarketCapOlyan ügyfelekkel büszkélkedhet, mint a Samsung és a Coinbase, és a kriptoszektor legismertebb neveinek is a CoinMarktetCap az első olyan állomás, ahol sokan ellenőrzik kriptoeszközeik árfolyamát.

Az API hat szintű szolgáltatást kínál: Basic, Hobbyist, Startup, Standard, Professional és Enterprise. Az ára az ingyenestől 699 dollárig terjedhet havonta a Professional terv esetében, az Enterprise csomag ára pedig egyedileg kerül megállapításra. A kriptoeszközök széles választékát kínálja, és az ingyenes változat 9 végpontot kínál, míg a legdrágább 22-t. Emellett integrációt is kínál néhány partneréhez, mint például a FCAS kriptoértékelési szolgáltatás.

Az ingyenes felhasználók havonta 10 000 API hívást kapnak. Ez valószínűleg elegendő a legtöbb alkalmi felhasználó számára, de sajnos nem nyújt hozzáférést a korábbi historikus adatokhoz. 319 tőzsdével integrálva a csoport második legnagyobbja ebből a szempontból. A CoinMarketCap szolgáltatása azok számára is ajánlott, akik értékes adatok után kutatnak a kisebb niche tőzsdéken.

1 perces frissítési gyakoriságával és 22 végpontjával nem biztos, hogy a legmegfelelőbb API számodra, ha kereskedőként vagy vállalati ügyfélként a valós idejű árazás és a valós idejű adatok életbevágóan fontosak neked. A CoinMarketCap támogatása csak emailes kommunikációra terjed ki, az is csak a legnagyobb felhasználói számára.

Nomics

NomicsA Nomics a csoport többi tagja közül a legfiatalabb. 2017-ben alakult és olyan partnerekkel áll munkakapcsolatban, mint a Coinbase, a Digital Currency Group és a Polymath. Árértékeléseket is kínál a weboldalán a platform. A Nomics API két szintű, Free és Business (az árazás nem szerepel a weboldalon) csomagokat kínál, és 242 tőzsde adatait tudja nyújtani.

Az API jó választás azoknak a vállalati ügyfeleknek és kereskedőknek, akik SLA-kban meghatározott működést várnak. REST és Websocket kapcsolatot is ad egyaránt, részletes adatokkal, valósidejű frissítésekkel és tarifakorlátozások nélkül. Negatívum, hogy a 17 végpontjával a legkevesebb végpontot kínálja a fizetett ügyfelek számára, és nem tesz említést az árazásról sem a weboldalán.

Az alkalmi felhasználók számára a lehetőségek nagyon korlátozottak, csak néhány végpont érhető el, és nem lehet a korábbi historikus adatokhoz hozzáférni.

Kaiko

A Kaiko egy adatszolgáltató, mely 2014-ben kezdte meg működését, és ellentétben a többi itt vizsgált 4 API-szolgáltatóval a Kaikonak nincs coin listázási része a webhelyén, kizárólag az adatszolgáltatásra összpontosít. Olyan ügyfelei vannak, mint a ChainLink és a Ledger. A Kaiko csak a fizetős csomagokat kínál – egyhetes ingyenes próbaverzióval, majd fizetős szolgáltatással Pro és Enterprise szinteken.

Mivel nem nyújt ingyenes verziót, és csak korlátozott számú tőzsdével integrált, ezért nem igazán ajánlott a kezdő vagy hobbi felhasználók számára.

Másrészről viszont magas rendelkezésre állású ügyfélszolgálatot tart fenn külön Slack csatornával az Enterprise ügyfelei számára. Az adatok elhozhatók mind a REST, mind a Websocket kapcsolatokon keresztül. A részletes tick adataival és a valós idejű frissítési gyakorisággal gyors adatkapcsolatot kínál. Így ez jó választást jelent vállalati és kereskedelmi ügyfelek számára, viszont jelenleg csak 12 végpontot támogat, és 85 tőzsdére korlátozódik a szolgáltatás.

CoinGecko

A CoinGecko népszerű platform a kriptoárfolyamok nyomonkövetésére. A CoinGecko API-ja teljesen ingyenes – nincs is fizetős csomagja. A legtöbb kriptotőzsdével van integrálva (471) ez az API, és emellett hatalmas számú, 4 millió ingyenes hívásával a CoinGecko a legjobb választás lehet azon felhasználók számára, akik nem akarnak ezért fizetni. Különösen ajánlott azoknak a kutatóknak vagy adatelemzőknek, akiknek sok adatra van szükségük, vagy a kisebb tőzsdékről származó adatokat is szeretnék bevonni az elemzésbe.

21 végpontot kínál, nincsenek részletes adatok, és 30 másodperces frissítési gyakorisággal működik.

A vállalati felhasználók vagy kereskedők számára ez nem a legjobb választás, mivel nem kínálnak ügyféltámogatást. Csak REST kapcsolatok kiépítésére van lehetőség és kevésbé részletesek az adatok, ami valószínűleg nem felel meg az igényesebb felhasználók elvárásainak.


Earn Free Bitcoin
Earn Free Bitcoin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.