Letartóztattak egy nőt Angliában, amiért egy üres kórházról posztolt videót az interneten

  • 893
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Letartoztattak egy nőt az Egyesült Királyságban, amiért a koronavírus ideje alatt egy meglepően üres kórházról készített videót, melyet később megosztott az interneten.

A videó, amelyben a Gloucestershire-i Királyi Kórház üres kórtermei láthatóak, a napokban került nyilvánosságra. Debbi Hicks, aki a videót készítette, feldúltan beszél a videóban:

Rendkívül dühössé tesz, amiért hazánkban annyi halott van, és mindenki kétségbeesetten várja a megfelelő kezelést…

Később pedig hozzátette, hogy „a probléma ellenére, meglepetésünkre néhány emberen kívül, szinte senki nem volt a kórházban.

Röviddel a videó online megjelenése után, a gloucestershire-i rendőrség közrendbe ütköző bűncselekmény vádjával letartóztatta a 46 éves nőt.

A több mint 178 ezer alkalommal megtekintett videó szinte futótűzként terjedt el az interneten, a vélemény pedig jelentősen megoszlik róla. Sokan egyetértenek Hicksszel, sokan azonban a kórházban dolgozók mellett állnak.

Ezért kellett az országot teljes lezárni? Kevesebb mint 20 embert láttam… Üres kórtermek, sötét szobák. Hol vannak a haldokló emberek és a mutáns vírus? Én sem, és a nyilvánosság sem látja a bizonyítékokat. Ezért kellett elrabolniuk tőlünk a karácsonyt?” – kérdezi Hicks, miközben a kórház üres folyosójait járja.

A látottak ellenére, a gloucestershire-i kórház, ragaszkodott eddigi állításaihoz, miszerint a kórház dolgozói „rendkívül elfoglaltak”, a nőt pedig „tolakodással” vádolták, mivel elmondásuk szerint engedély nélkül tilos filmezni a kórházakban.

A helyi konzervatív törvényhozó, Siobham Baillie szerint „megdöbbentő, hogy a kórház dolgozóinak arra kellett pazarolniuk drága idejüket, hogy ezekben a nehéz időkben egy közösségi médián megosztott videóval szemben kelljen megvédeniük magukat.”

A rendőrség közleménye szerint „a letartóztatott 46 éves nőt óvadékkal és azzal a feltétellel helyezik szabadlábra, hogy nem léphet be az Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) területére, kivéve vészhelyzet esetén, vagy ha már előre egyeztetett időponttal rendelkezik az NHS-hez.

Az biztos, hogy rendkívül nehéz időket élünk, és a 2020-as év maga volt a káosz. A koronavírus körüli kérdések továbbra sem csillapodnak, a korlátozásokat pedig számos összeesküvés elmélet övezi, és az ilyenféle cenzúrázás valószínűleg tovább fogja csökkenteni a közbizalmat.

A Debbi Hicks által készített videót már törölték a Facebook közösségi oldaláról, azonban ezen a linken még elérhető.

vofanny

parents gave me money for college but I invested in crypto

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.