Már biztos: 2024-ben érkezik az Apple autó, pénztárcákat előkészíteni!

Most már szinte biztos, hogy 2024-ben Apple autók fognak az utcákon hódítani, a cég ugyanis már elég komolyan rajta van az ügyön, és koreai, valamint japán autógyártók felé vette az irányt.  

Az Apple, ahogyan azt már tapasztalhattuk, szó szerint odavissza van a modernizációért, így természetesen az elektromos autózás forradalmából sem akar kimaradni. A cég már évekkel ezelőtt, pontosabban 2015-ben is belevágott az autófejlesztésbe, terveiknek viszont elég hamar búcsút mondtak, és teljesen leállították a programot. Most viszont már magasról tesznek a problémákra, és gőzerővel dolgoznak a saját fejlesztésű személyautójukon. A hír egyébként már bő egy éves, akkor viszont még jóval későbbre tették az időpontot, a legújabb jelentések szerint ugyanakkor már szinte biztos, hogy kevesebb mint három éven belül már az Apple önvezető autójába találhatjuk magunkat.

Az Apple vezetői elviekben már ázsiai autógyárakba látogatnak el annak érdekében, hogy szedjék az igét, és megoldásra leljenek, hogyan lehet az Apple autót a globális chiphiány közepette is előállítani. A probléma egyébként a mai világban elég komoly csapásokat mér az autóipar felhőmentes jövőjére. Éppen a napokban például a Chevrolet, GMC, Cadillac és Buick gépkocsimárkák anyavállalata, a General Motors jelentette be, hogy a globális chiphiány miatt hat észak-amerikai gyárában ideiglenesen leállítja a termelést.

Így vagy úgy, az Apple már a régió autóalkatrész gyártóit és autószerelőit is kutatja, sőt már olyan pletyka is útnak indult, hogy a Hyundai fogja az Egyesült Államokban összeszerelni a rejtélyes autót. Külön értesülések szerint továbbá az Apple azon dolgozik, hogy teljesen egyedi akkumulátortechnológiát hozzon létre, ami monocellás kialakítású. Ennek többek között az lenne az előnye, hogy mivel használatával jóval több aktív anyag férne el az akkumulátorban, az autó hatótávolsága hosszabb lehet és kevésbé lenne hajlamos a felmelegedésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük