Megjelent a BTC egy Disney-sorozatban is

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A bitcoin az a kriptovaluta, amelyik a legközelebb áll ahhoz, hogy bekerüljön a mainstreamnek mondott hagyományos pénzügyi világ rendszerébe. Egyesek szerint már be is került, de ennek a cikknek most nem témája ezen határvonal felkutatása. Viszont azzal, hogy a bitcoin ennyire ismertté vált a mindennapi emberek egyre szélesebb rétegében, azzal is együtt járt, hogy más szektorokban is érezteti hatását. Így például egyre többször fordul elő sorozatokban, filmekben és TV-műsorokban is, hogy szóba kerül a legnagyobb kriptovaluta. Egy reddit-felhasználó szúrta ki nemrégiben a Sólyom és a Tél Katonája című sorozat legújabb részében, hogy utalás van a BTC-re. És valószínűleg a jövőben egyre több ilyen megjelenésre lehet majd számítani.

Megjelent a BTC egy népszerű sorozatban is

Még pénteken tette fel az r/bitcoin fórumába az egyik felhasználó azt a képernyőfotót a sorozatról, amelyen egy papírra írt üzenet szerepelt. Az üzenet egy fejvadászoknak szóló jutalomról szól, szó szerint így: “Selby halott. ₿1000 BTC jutalom a gyilkosért.”

Azért ez nem kis összeg, a cikk írásakor ez az 1000 BTC 60 millió amerikai dollárt ért. Természetesen ahogy már a bevezetőben említettük, nem ez volt az első alkalom a BTC megjelenésére sorozatokban és filmekben. A valaha volt első megjelenés valószínűleg a “Férjem védelmében” című sorozatban történt még 2012-ben. De utána egy évvel, 2013-ban is volt szó a bitcoinról az egyik Simpsons-epizódban. Sőt, a legendás amerikai kvízműsorban, a Jeopardyban megjelent a BTC ugyanebben az évben. Akkor ez volt a meghatározás, amire választ kellett adni: digitális fizetőeszköz, amivel úgy lehet fizetni, hogy nem kell hozzá központi bank.

És egyébként ha nagyon érdekel minket a téma, akkor bőven van tápanyag, amiből kutakodhatunk. Volt már szó bitcoinról a Kártyavár című sorozatban, de a Mr. Robotban és az NCIS LA nyomozós sorozatában is említették a leghíresebb kriptovalutát. Azért valószínűleg az még odébb van, hogy az egyik legnézettebb magyar sorozatban, A mi kis falunkban is szóba kerüljön a bitcoin. Ettől függetlenül például a leghallgatottabb reggeli rádiós műsorban, a Balázsékban is elég sokszor esik szó az aktuális árfolyamról is.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.