Megmagyarázhatatlan dolog történik Texasban, nincsenek korlátozások mégsem nő az új covidosok száma

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Texasban több mint egy hónapja eltörölték a korlátozásokat, a jóslat pedig nem vált be: a fertőzöttek száma nem mutat növekvő tendenciát.

Több mint egy hónap telt el azóta, hogy Texas kormányzója, Greg Abbott megszüntette a koronavírusra vonatkozó korlátozásokat. Ekkor közegészségügyi szakértők figyelmeztették a kormányzót, hogy halálesetek ezrei következhetnek be. Azonban – ahogy az adatok is mutatják – ez egyáltalán nem így lett. Az MSNBC egy reggeli interjú során kérdezte Anthony Fauci-t, amerikai orvost, virológust. Ő volt az, aki a járvány elején számos alkalommal felhívta a figyelmet a maszkviselés fontosságára. Ahogy az MSNBC megjegyezte, “ha Texasba mész, olyan mint 2019… az éttermek tele vannak… a focipályák tele vannak…”, ezzel ellentétben a halálesetek száma nem növekedett, ahogyan azt gondolták.

Az új igazolt fertőzöttek száma

Folyamatosan csökken az új megbetegedettek száma

Dr. Fauci is megdöbbent, először azt mondta, hogy az esetek megugrása egyszerűen még nem látszik, de majd idővel megmutatkozik. Ennek viszont csak akkor lenne értelme, ha a szabályok feloldása csak egy-két hete került volna bevezetésre. Ám eltelt egy hónap, és Texas új pozitív tesztjeinek aránya tovább csökkent.

“Ez zavaros lehet, mert késést vagy lemaradást mutathat, hiszen gyakran néhány hetet is várni kell a tesztre. Sok minden közrejátszhat” – jelentette ki Dr. Fauci. “Lehet, hogy szabadtéren töltik az időt, ezt nagyon nehéz megmondani… Reméljük, hogy továbbra is csökken, ha így lesz, az remek lenne. De mindig van valami, ami aggodalomra ad okot, például a beltéri étkezések, a zsúfolt bárok… látható lesz a különbség, és az esetek száma újra növekedni fog” – tette hozzá. A virológus végül azt nyilatkozta, hogy vigyázzunk, és ne ítélkezzünk idő előtt a texasi helyzetről.

Kapcsolódó:

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.