Melinda Gates csalódott – a COVID-vakcina globális kérdés, nem amerikai

Bill Gates, a Microsoft alapítójának felesége, Melinda Gates hihetetlenül csalódott, amiért az amerikaiak előbb fogják megkapni az általuk fejlesztett koronavírus elleni vakcinát, mint a világ bármely más nemzete.

Félretéve a covid-vakcina ellen szóló elbizonytalanító állításokat, Gates csütörtöki interjújában elmondta, hogy rendkívül aggódik a „vakcina nacionalizmus” miatt:

Donald Trump amerikai elnök aláírta a végrehajtási parancsot, miszerint az amerikaiakat fogja az első sorba állítani. Hihetetlenül csalódott vagyok annak ellenére is, hogy tudtam, ez bizony be fog következni.

“Rendkívül optimista vagyok azonban az új megválasztott elnökkel és az általa létrehozott koronavírus ellen dolgozó munkacsoporttal kapcsolatban. – tette hozzá Gates. – Azt hiszem, sokkal értelmesebb politikai döntéshozatalt fogunk tapasztalni az Egyesült Államokban, viszont egyelőre néhány sötét hónap még előttünk áll.

Melinda Gates a „dezinformálásról” is említést tett, mely szerinte „egyenlő lehet a halállal”:

Természetesen, a közösségi média vállalatok felelőséggel tartoznak az általuk megosztott téves információkért. Bárki, aki információt oszt meg, felelős a híranyag hitelességéért. Véleményem szerint, az internet és a közösségi média térnyerése olyan hirtelen történt, hogy a szabályozás teljesen kimaradt belőle.”

Melinda Gates szerint „kevesebb haláleset következhetett volna be”, ha az amerikai elnök másképp cselekszik, továbbá

az amerikai állampolgárok mellett mindenkinek szüksége van a koronavírus elleni vakcinára. Ha pedig csak a magas jövedelmű országokba juttatjuk el, a vírus tovább fog terjedni, és kétszer ennyi halálesetet fogunk tapasztalni – ez pedig továbbra is lassítani fogja gazdaságunk fejlődését.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.