Melinda Gates nekiment a közösségi médiának, cenzúrát követel

  • 934
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Melinda Gates nyíltan kritizálta a közösségi média platformokat, mert szerinte nem cenzúrázzák eléggé a felületükön közzétett tartalmakat. 

Ha valakinek nem lett volna még elég Bill Gates-ből és a technológiától vakcináig terjedő jó tanácsaiból, most itt van a felesége, Melinda. A milliárdos ‘megmondóember’ élete párja az HBO-n leadott interjúban azt követelte, hogy a közösség média felületek állítsák meg a félretájékoztatást. Az alapítványáról híres Melinda elégedtlen a közösségi média jelenlegi tevékenységével, mivel szerinte nem akadályozzák meg a hamis információk terjedését.

Gates kijelentései egyértelműen személyes okokhoz vezethetők vissza, mivel férjével finanszírozott alapítványa és a koronavírus-járványhoz köthető nézetei miatt gyarkan válik beszédtémává a közösségi médiában. Melinda Gates azt javasolja, hogy a közösségi médiában megjelenő kommentek minősüljenek összeesküvés-elméleteknek és blokkolják azokat a vállalatok. Azok a platformok pedig, amelyek nem elég gyorsak a tartalom cenzúrásában, a társadalom előtt felelniük kell a tetteikért. A hölgy egyértelműen a platformok mögött álló nagy technológiai vállalatok elszámoltatását szeretné.

Nem ez első eset, hogy felemeli a hangját, hiszen korábban még osztályzatot is adott a Trump-adminisztrációnak a koronavírus-pandémiában hozott intézkedéseiért. Azt viszont hozzátette, hogy a novemberi elnökválasztásokon egyetlen jelöltet sem fognak támogatni férjével, inkább pártatlanok maradnak.

Gates a Bill and Melinda Gates Foundation társalapítója, amely az egészségügyre, az oktatásra és az agrárkutatásra összpontosít, és a világ legnagyobb ilyen típusú magánvállalkozása. A múltban az alapítvány rengeteg kritikát kapott a működésével kapcsolatban, amelyek főként a gyakran átláhatatlan működését firtatták. Az AP hírportál 2018-ban megjelent cikke szerint az alapítvány elképesztő összeget fordított arra, hogy a saját képére alakítsa át bizonyos amerikai államok oktatási rendszerét is.

Ha a közösségi média oldalak megfogadják Melinda Gates tanácsát, jobb lesz kétszer is meggondolni, mit írunk Gates-szel és a járvánnyal kapcsolatban, hiszen összeesküvés-elméletre hivatkozva könnyen letilthatnak minket bármelyik platformról.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.