Nagy bajban az európai Tesla tulajdonosok, hogyan tovább?

A Tesla tulajdonosok egy egész Európára kiterjedő alkalmazásprobléma miatt furcsa hibaüzeneteket kaptak és nem tudják sok esetben feltölteni az autóikat. A közösségi médiát elárasztották a felháborodott tulajdonosok bejegyzései.

A Tesla tulajdonosk az “503 Server Maintenance” hibaüzenetet kapták nemrég. Néhány Tesla sofőr azt állította, hogy nem tud csatlakozni a Powerwall otthoni akkumulátor-töltő rendszeréhez sem. Mások nem tudnak hozzáférni a nyilvános Tesla töltőkhöz.

Az alkalmazás problémái Amerikában kezdődtek a Tesla sofőröknél, mielőtt átterjedtek volna egész Európára – írta a Teslascope a Twitteren.

Úgy tudni, hogy a kínai sofőröket nem érinti a probléma, mivel a rendszer náluk megfelelően működik.

A Teslának most mérges tulajok tízezreivel kell szembenéznie, ugyanis több helyen kígyózó sorokban várakoztak az autósok a töltők előtt, és a közösségi médiában futótűzként terjedtek a videók, amin a sofőrök nem tudják tölteni a kocsijaikat.

A Tesla alkalmazás felhasználói ma válaszokat követelnek Elon Musktól, aki lehet, hogy jelenleg is a Twitter problémáival van elfoglalva. Tegnap a The Verge hírportál ugyanis arról számolt be, hogy Elon Musk tweetjei még olyan fiókok számára is megjelentek, amelyek nem is követték a milliárdos vállalkozót. Ma reggel Musk egy tweetben elismerte a hibát, mondván: “Kérjük, maradjatok velünk, amíg a kiigazításokat elvégezzük az algoritmuson.”

A Tesla problémák ellenére sikerült a vállalatnak rekordmennyiségű, 1,31 millió járművet leszállítania az elmúlt 12 hónapban. Ez az eladási mennyiség azonban elmaradt az elemzői várakozásoktól és – ami döntő fontosságú – Elon Musk ígéreteitől.