Német orvosok üzentek Merkelnek: Vessen véget a COVID hisztériának

Európában egyre nagyobb a feszültség a koronavírus-járvány korlátozó intézkedései miatt. Németországban orvosok egy csoportja levelet írt Angela Merkelnek, hogy tegyen valamit a COVID hisztéria megállítására. Eközben Olaszországban egy infektológus a köztévében azt nyilatkozta, hogy rosszul számolták a COVID-ban elhunytakat. Bárki, aki a kórházban meghalt és pozitív volt a tesztje, azonnal felkerült a COVID halálesetek listájára.

“Tisztelt Dr. Merkel kancellár asszony!

Orvosok vagyunk az egészségügy minden területéről, akik magánpraxisokban és klinikákon gyógyítanak már évtizedek óta. Ez idő alatt több szezonális fertőzésnek lehettünk tanúi Németországban, többségüknél sokkal súlyosabb állapotok voltak és lényegesen több haláleset történt, mint 2020 januárja óta a COVID-19 vírus miatt…”

Így kezdődik azoknak az orvosoknak az üzenete, melyet Angel Merkel német kancellárnak címeztek. Az aláírók szerint a média és a politika teljesen másként érzékeli a jelenlegi helyzetet, mint ami valójában van. Véleményük szerint egyes tanácsadó virológusok eltúlzóan csak Németországban több százezer halálesettel riogatták a lakosságot, melyből semmi sem igaz. Az orvoscsoport azt állítja, hogy a kórházak nem túlterheltek. Habár az elején valóban súlyosnak találták a helyzetet és elfogadták a járvány megfékezésére hozott intézkedéseket, véleményük szerint az elmúlt néhány hónapban bebizonyosodott, hogy a közönséges szezonális influenzánál intenzívebb a COVID-19, de nem okozott olyan drámai helyzetet, mint a 2017-es/2018-as influenza, mely 27 000 ember életét oltotta ki az országban. Arra kérték Merkelt, hogy Németországban az élet végre térjen vissza a normális kerékvágásba, hiszen ezeknek a korlátozásoknak, félelemnek és hisztériának nincs értelme.

Az orvosok úgy vélik, hogy egyre több a depressziós ember. Kisgyermekek, kamaszok szoronganak, súlyos viselkedési rendellenességekkel küzdenek. A lakosság egyre nagyobb százaléka válik agresszívvá. A fertőzéstől való félelem miatt az állampolgárok kirekesztik azokat, akik pozitívak. A helyzet példátlan feszültséget és megosztottságot generált az emberek körében. Emellett megemlítendő az is, hogy sok súlyos beteg nem kap megfelelő ellátást, mivel az egészségügy kizárólag a covidos esetekre koncentrál.

Az aláírók ezért azt javasolják, hogy azonnal függesszék fel a korlátozó intézkedéseket. Egy független szakértő testülettel vizsgáltatnák felül a covidos fertőzöttek és elhunytak adatait. Az orvosok ezenfelül azt követelik, hogy a kockázatos betegek védelmét fokozza az állam, de az egészséges lakosságot ne korlátozza. Felhívják továbbá a politikusok és egyes egészésügyi szakemberek figyelmét arra, hogy tartózkodjanak a napi nyilvános figyelmeztető és félelemkeltő megnyilvánulásoktól a sajtóban és a beszélgetős műsorokban, hiszen a lakosság már így is retteg.

Olaszországban élő adásban kitálalt egy orvos

Közben Olaszországban egy orvos az egyik népszerű tévéműsorban azt állította, hogy a valóságban nem is volt annyi koronavírusban elhunyt személy, mint arról a hírek szóltak. Matteo Bassetti, infektológus a La7 tévécsatorna L’aria che tira nevű műsor vendégeként azt nyilatkozta:

Hibát követtünk el, mivel a haláleseteket Európa többi részéhez képest másként számoltuk. Szeretnénk továbbra is hibázni? Amióta megváltoztattuk az elhalálozások számlálásának módszertanát, drámai módon csökkent a halálozási arány, de az eredeti bűnünk az, hogy márciusban és áprilisban bárki, aki pozitív tamponnal érkezett a kórházba, még ha szívrohama is volt, a Covid halottjának minősült. Ha ma 9 hónappal később nem tudunk visszatekinteni és beismerni a hibáinkat, továbbra is Európa legrosszabbjai leszünk és őszintén nekem mint orvosnak nem tetszik az, hogy háromszor annyi a covidos halottunk, mint a többieknek. Mi voltunk azok, akik megtanították a németeknek vagy a franciáknak, hogyan kell ezt kezelni, és most több a halottunk, mint Indiának. Én azt mondom, hogy oké, nyilvánvalóan probléma van, szerintem főleg a számolás az oka. Valaki azt mondta, hogy Olaszországban több idős ember van. Természetesen ez is igaz, de a probléma akkor is a számolásban van.”

További érdekes cikkeink a témában:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.