Németországban az energiahiány miatt a 3 hetente egyszeri zuhanyzást ajánlják

Mivel az Oroszországgal szembeni szankcióknak köszönhetően az energiaköltségek tovább drágulnak, a németeknek azt tanácsolják, hogy kevesebbet zuhanyozzanak. Döbbenetes cikkekkel bombázzák a lakosságot a 3 hetente egyszeri zuhanyzás előnyeiről.

Miközben az országban az Oroszországgal szembeni lehetséges teljes energiaembargóról folyik a vita, elkezdtek megjelenni a kevesebb zuhanyzás állítólagos egészségügyi előnyeiről szóló cikkek.

A Bild című német lap “Elég, ha ezt a négy testrészt megmossuk – Miért tisztítja magát a bőr, ha hagyjuk” című cikkében Robert Habeck gazdasági miniszter tanácsát idézi, aki felszólította a polgárokat, hogy csökkentsék a fűtés, a szaunázás és a zuhanyozás mennyiségét, hogy az ország csökkentse függőségét az orosz energiától.

A cikk azt állítja, hogy a zuhanyzás kerülése lehetőséget ad a jó baktériumoknak a szaporodásra, ami segít a bőrbetegségeken és a testszag is csökken.

“Így az [a bőr] megtisztítja önmagát” – állítja a cikk, és azt írja, hogy a mosdás valójában nem teszi illatosabbá az embert.

A cikk idézi Yael Adler bőrgyógyászt, aki azt állítja, hogy a zuhanyzás három hetes kerülése következtében “a szagok eltűnnek, és a bőr egyfajta öntisztulási folyamatba kezd”.

Adler szerint a németek energiát takaríthatnak meg és elég tisztán tarthatják magukat, ha csak négy testrészt mosnak meg: a feneket, a hónaljat, a lábakat és az ágyékot.

Egyes országokban ezt a köznyelvben cicamosdásnak is nevezik. XIV. Lajos francia király udvarában fürdés helyett parfümöt használtak, a legközelebbi tanácsa a gazdasági miniszternek talán ez lesz.

A cikk egyébként azután jelent meg, hogy Klaus Müller, a német szövetségi hálózati ügynökség vezetője megkérdezte honfitársait, “vajon tényleg szükség van-e arra, hogy a hét minden napján forró vízzel zuhanyozzanak, amihez gázt használnak”.

Mint arról korábban írtunk, Peter Hauk kormányminiszter is azt mondta a németeknek, hogy a megugró energiaköltségekkel úgy kellene megbirkózniuk, hogy egyszerűen kikapcsolják a fűtést és melegebb pulóvert viselnek.

“Télen 15 fokot [Celsius-fokot] is kibírnak egy pulóverben. Senki sem hal bele. De máshol meghalnak az emberek” – mondta.

Biztosak vagyunk benne, hogy a kormány miniszterei, a német technokraták és a német elit önként és dalolva csökkentik saját életszínvonalukat, szolidaritást vállalva a lakossággal. Ja, nem…

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek