Női hatalomátvétel: többé már nem Elon Musk a Twitter vezérigazgatója

A kriptovilág kedvenc közösségi hálózata, a Twitter, rövidesen új vezérigazgatót köszönthet a vállalat élén Elon Musk lelépését követően. 

Május 12-én, azaz a tegnapi nap folyamán, a milliárdos újító bejelentette, hogy búcsút mond a mikroblog-szolgáltatás vezérigazgatói székének.

„Kitörő örömmel jelentem be, hogy új vezérigazgatója lesz a Twitter-nek, aki 6 hét múlva kezd! Én ezentúl technológiai vezetőként, illetve az igazgatótanács elnökeként funkcionálok majd”, tweetelte Musk.

Azon nyomban kezdetét vették a találgatások, hogy vajon ki is lehet a szóban forgó kiválasztott. A Twitter-t természetesen elárasztották a különféle mémek, legtöbbjükön az üzletember látható nőként, aki így “Elonaként” veszi át az irányítást.

A The Wall Street Journal amerikai napilap értesülései szerint Linda Yaccarino, az NBCUniversal reklámigazgatója, lehet a végső befutó.

Twitter Elon Musk Linda Yaccarino

Yaccarino jelenleg évi 13 milliárd dollárnyi reklámbevételt kezel amellett, hogy a Világgazdasági Fórum munkatársaként is tevékenykedik. Ezenkívül közismert vehemens tárgyalási taktikáiról, amelyeknek köszönhetően szoros kapcsolatot épített ki a piac nagyágyúival.

Ugyanakkor, a kriptoszektor meglehetősen távol áll tőle, így gyaníthatóan Musk mozgatja majd a szálakat a háttérből az ágazat vonatkozásában.

A múltban is előfordult már, hogy a milliárdos önös célokra használta a platformot, áprilisban például a Twitter logóját a Dogecoin-ra cserélte, aminek következtében a mémérme árfolyama robbanásszerűen megugrott.

Musk utódjára visszatérve, a cégen belül esetleges aspiránsként Ella Irwin neve is felmerült, aki a Twitter biztonsági vezetője.

2022 decemberében egyébként Edward Snowden is Musk tudtára adta, hogy szívesen átveszi tőle a vezérigazgatói szerepet, amennyiben járandóságait bitcoinban fizetik ki neki.

Figyelembe véve a Twitter pillanatnyi helyzetét, sürgős változtatásokra van szükség, mivel a vállalat a szakadék szélén táncol, egyre több haragost szerezve magának. Ennek fényében vélhetőleg Yaccarino lenne a legjobb választás, aki szakmai tapasztalatai révén új életet lehelhetne a közösségi média felületbe.

A végső döntésre 6 hét múlva derül majd fény, addig maradnak a tippek, annyi viszont bizonyos, hogy ezentúl női vezetője lesz a Twitter-nek.