Parancsra szülés, a bitcoin történetének legnagyobb hackertámadása, bitcoin milliomos kurd fiú – Ezek voltak az áprilisi kedvenceitek

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Újabb izgalmas hónapot tudhatunk magunk mögött. Hihetetlen hogy repül az idő. Számos érdekes témát feszegettünk áprilisban is. Ha esetleg lemaradtál volna valamiről, olvasd el az elmúlt hónap legolvasottabb cikkeit! Megnyitáshoz kattints a képre!

1. Súlyos mellékhatások a Johnson & Johnson vakcina beadása után: A férfi bőre teljesen lehámlott

A Johnson & Johnson-féle koronavírus egydózisú vakcina beadatása után súlyos kiütések és duzzanatok jelentkeztek egy férfi testén, mely végül egészen a bőrének lehámlásáig súlyosbodott.

Johnson & Johnson

2. Málta fizet a turistáknak, ha a szigetre mennek nyaralni

A mediterrán sziget sajátos ötlettel állt elő az idegenforgalom fellendítésére. Akár 200 eurót is kaphat az a turista, aki Máltára látogat idén nyáron.

Málta turisták

3. Parancsra állami szülési program indulhat, hiszen kell az olcsó munkaerő

Be kell fejezni a születésszabályozást Kínában, hiszen a következő évtizedekben elfogyhat a munkaerő, ezzel pedig az ázsiai ország lemarad az Egyesült Államokkal folytatott állandó gazdasági versenyben, írta a Kínai Népbank egyik jelentésében.

kínai népbank munkaerő

4. Észak-koreai rémálom – 21. századi koncentrációs táborokban halnak meg százezrek

Iszonyú diktatúra, ahol tízmilliók szenvednek egyetlen ember beteges álmai miatt és ahol több százezren vesztik életüket embertelen körülmények között.

Észak-Korea táborok

5. A bitcoin történelem legnagyobb támadása: 184 milliárd bitcoin a semmiből

2010. augusztus 15-én egy máig ismeretlen támadó majdnem romba döntötte a Bitcoint. A hekker 184.467 milliárd bitcoint generált a semmiből és az eset, mint az értéktúlcsordulás-incidens került bele a történelemkönyvekbe.

támadás bitcoin Satoshi Nakamoto

6. Bitcoin milliomos lett egy kurd menekült fiú

Egy bitcoin sikertörténet, melynek főszereplője nem egy dúsgazdag vállalkozó, hanem egy szegény kurd fiú, aki kriptovaluta milliomos lett.

kurd menekült bitcoin milliomos

7. Egyetlen tweet hatására zuhanhatott be a kriptovaluták árfolyama

Mialatt mi aludtunk, amerikai idő szerint szombat késő délután, feltételezhetően egyetlen tweet hatására több mint 288 milliárd dollárt vontak ki a kriptopiacokról. A tweetben arról írtak, hogy amerikai kormányzati szervek több meg nem nevezett pénzügyi szereplő ellen is eljárást terveznek indítani kriptovalutákkal kapcsolatos pénzmosás miatt.

kriptovaluták áresés

8. Az emberiség szinte biztos, hogy kipusztul, állítják a tudósok

Az emberiség biztosan kipusztul, állítja a tudósok. A probléma egyik fő forrása pedig nem más, mint a tudatlanság és a rövidtávra szóló önös érdekek.

emberiség kipusztul

9. 180 fokos fordulat: a Fekete Hattyú írója szerint a bitcoin egy piramisjáték

Nassim Taleb szerint a bitcoinnak semmi kapcsolata nincs az inflációval és úgy általában a gazdasággal, azt javasolja mindenki maradjon távol tőle.

Piramisjáték a bitcoin

10. Mi a fene folyik itt? Orosz tankok százai tartanak az ukrán határra

Az elmúlt napokban több száz, hanem több ezer orosz tank és katonai jármű indult meg az ukrán határra. A nyugati katonai vezetők aggodalmukat fejezték ki, hiszen ilyen komoly katonai invázióra mostanság nem volt példa. Egy ismét kirobbanó háború komoly próbára tenné az EU-vezetőit, a Biden-adminisztrációt és a NATO-t is. Sok szakértő attól tart, hogy az ukrán-orosz vitába való beavatkozás egy olyan láncreakciót indíthat el, mely végső soron a harmadik világháború kitöréséhez is vezethet. De mégis miért indult meg az orosz katonai konvoj Ukrajna felé?

orosz tankok ukrán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.