Példátlan hackertámadás sújtotta a Magyar Telekomot

A telekommunikációs társaság közleményt adott ki, amelyben az olvasható, hogy csütörtökön a kora délutáni órákban a Magyar Telekom példátlan léptékű és intenzitású ún. túlterheléses (DDOS) kibertámadást észlelt és hárított el. A vállalat állításai szerint egy több hullámban érkező támadássorozatot kellett kivédeniük, amelyet több külföldi szerverről, többek között orosz, kínai és vietnámi szerverekről indítottak el. 

A hvg értesülései szerint a kibertámadás Magyarország történetének egyik legnagyobb támadássorozata volt, hiszen mérete és komplexitása alapján átlagosan tízszerese volt a korábban elkövetett támadásoknak. A közleményben azt írták, hogy az internetes támadók célpontjai elsősorban pénzügyi intézetek voltak, de érintett volt a Magyar Telekom hálózata is. Emiatt Budapest bizonyos kerületeiben rövide időre elment vagy akadozott a szolgáltatás.

A Magyar Telekom szakértői csütörtökön 17 órára sikeresen elhárították a behatolási kísérleteket. A helyreállítás után minden érintett intézmény szolgáltatásai zavartalanul működtek tovább, így helyreállt a Telekom szolgáltatása is. A vállalat úgy véli, hogy a gyors reagálásnak és a beépített hálózatvédelmi mechanizmusoknak köszönheti, hogy nem történt nagyobb baj.

További cikkek a témában:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük