Probléma az amerikai hadseregben, egyre több a rákos beteg

Az amerikai hadsereg egyik egészségügyi tisztje a katonák egészségügyi adatait vizsgálta, és aggasztó mellékhatásokat vélt felfedezni a COVID-19 vakcinákkal összefüggésben. Felfedezéséért cserébe elbocsátották.

2022 januárjában Mark Bashaw főhadnagy, az amerikai hadsereg orvostisztje riasztó jeleket vett észre a védelmi járványügyi adatbázisban. A Defense Medical Epidemiology Database-ben (DMED) – amely 1,3 millió katonatiszt betegségeit és sérüléseit követi nyomon – az orvos rendkívül aggasztó információkat talált. A rendszerben regisztrált katonák között egyre több a rákos, a szívizom- és szívburokgyulladásban szenvedő, de drasztikusan megugrott a meddő férfiak száma is.

Az FDA dokumentációjában mindezek a betegségek a COVID-19 vakcinákkal kapcsolatos lehetséges mellékhatásokként szerepelnek, mondta Bashaw az EpochTV Crossroads című műsorában egy augusztus 1-jén adott interjúban.

Mivel a fenti betegségek esetében 50, de akár 100 százalékos növekedést is tapasztalt Bashaw, aggodalmának hangot adva szólt Ron Johnson szenátornak, aki a COVID-19 termékekkel kapcsolatos korai vizsgálatokból származó információkat megosztotta a Kongresszussal.

Volt adat, nincs adat

A rákos megbetegedések száma az aktív szolgálati tagok körében 2021-ben majdnem megháromszorozódott a 2016 és 2020 közötti átlagos évi rákos esetek számához képest, mondta Bashaw nyilatkozatában.

Egy héttel azután, hogy ez az információ januárban napvilágot látott a “COVID-19: Második vélemény” című, Johnson által szervezett kerekasztal-beszélgetésen a DMED adatait valaki megváltoztatta. Mint Bashaw mondta: “a betegségek eltűntek, és minden olyan volt, mint a korábbi években”.

Érdekes módon a hiba nem érintette a 2021-es adatokat, amelyek változatlanok maradtak. Ehelyett a korrigált adatokban a korábbi évek adatai megnövekedtek, ami miatt a 2021-es adatok normálisnak és átlagosnak tűntek, magyarázta Bashaw.

A bejelentésre reagálva a Védelmi Minisztérium egészségügyi ügynökségének szóvivője, Peter Graves a PolitiFactnek elmondta, hogy a DMED adatai “hibásak voltak a 2016-2020-as évekre vonatkozóan”, ezért a rendszert offline állapotba helyezték, hogy kijavítsák az adatrongálódás kiváltó okát, ami nem érintette a 2021-es adatokat.

A kerekasztal-beszélgetés után Johnson három levelet küldött a Védelmi Minisztériumnak, amelyben magyarázatot kért az orvosi diagnózisok módosítására és a DMED-adatokban bekövetkezett változásokra.

“Aggasztó az, hogy ezek a növekedések összefüggésben lehetnek a COVID-19 vakcinákkal, amelyeket a katonáinknak kötelezően fel kell venniük” – írta Johnson az egyik levelében.

A szenátor levelet küldött a DMED-et kezelő technológiai vállalatnak is, amelyben az adatbázis esetleg problémáiról érdeklődött. Bár Johnson kapott választ a technológiai cégtől, még mindig nem érkezett “szilárd, racionális magyarázat” arra, hogy miért és mi volt a hiba az adatbázisban.

A hiba után Bashaw megvizsgálta a Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) rendszerben lévő adatokat, hogy összehasonlítsa a DMED-ben tett megállapításaival.

“Összehasonlítottam az elmúlt 24 év átlagával, 1100 százalékos növekedés volt 2021-ben. És az egyetlen különbség, amit 2021-ben tapasztaltunk, ezeknek a kísérleti, sürgősségi használatra engedélyezett COVID-19 vakcináknak a bevezetése volt” – mondta Bashaw.

A VAERS-t az Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériumának (HHS) ügynökségei kezelik, és a HHS honlapja szerint “az Egyesült Államokban engedélyezett vakcinákkal kapcsolatos lehetséges biztonsági problémák észlelésére szolgáló nemzeti korai előrejelző rendszerként” szolgál.

Bár a VAERS-nél való jelentéstétel a magánszemélyek számára önkéntes, az egészségügyi szakemberek kötelesek jelenteni bizonyos nemkívánatos eseményeket, a vakcinagyártók pedig kötelesek jelenteni minden olyan nemkívánatos eseményt, amely a tudomásukra jut – áll a honlapon.

Bashaw a COVID-19 vakcinával kapcsolatos aggályait a megfelelő csatornákon keresztül próbálta felvetni a hadsereg vezetőségének, és azt javasolta, hogy a hadsereg változtassa meg a vakcinával kapcsolatos kockázati kommunikációs stratégiáját a “biztonságos és hatékony “ helyett “lehetnek problémákra”.

Aggodalmaival a kutya nem foglalkozott, sőt megtorlás járta érte

Az orvos az Egyesült Államok törvénykönyvének rendelkezéseire hivatkozott, amely a sürgősségi használatra engedélyezett termékekkel kapcsolatban mentesíti a felelősség alól a termék gyártóját és forgalmazóját, a kormányt és a terméket alkalmazó egészségügyi személyzetet is. Ha tehát valaki beadatja, annak ellenére, hogy ő viseli az esetleges kockázatot, a felelősség csakis az oltást felvevő személyt terheli.

“Az én feladatom orvosként általában az, hogy figyelmeztessem az embereket, vagy legalábbis megpróbáljam közölni velük, hogy mibe keveredhetnek ezekkel a termékekkel.”

Bashaw-t azóta hadbíróság elé állították, mert nem engedelmeskedett az előírt COVID-19 protokollnak. A vádat azzal támadta meg, hogy a protokoll követésére vonatkozó parancs figyelmen kívül hagyta az egyén azon jogát, hogy részletes tájékoztatást kapjon az oltásra vonatkozó mellékhatásokról.

A bíróság elítélte Bashaw-t, de a bíró nem szabott ki büntetést. A döntés után a hadsereg felmentette 17 éve tartó szolgálatából a férfit. Leszerelését azzal indokolták, hogy a hadsereg az elmúlt hét hónapban elvesztette bizalmát “tiszti képességeiben”.

A The Epoch Times megkereste a hadsereg közegészségügyi központját és a Védelmi Minisztériumot, hogy kommentálják az ügyet, de választ nem kapott.

Bashaw nemrégiben petíciót nyújtott be a hadsereg főbírójához, arra kérve, hogy vizsgálja felül az általa bemutatott hivatalos dokumentációt. A férfi azt mondta: “Nem kockáztatnám a 17 évnyi szolgálatom és a családom egészségét és jólétét valami gyenge érv miatt”.

Bashaw elmondta, hogy aggódik azon adatok valódisága miatt, amelyekre a vezetés a stratégiai döntéseket alapozza. Ha az adatokat valamilyen módon manipulálják, vagy ha van egy adathiba, akkor ezek a magas szintű vezetők “olyan döntéseket hoznak, amelyek nem biztos, hogy helyesek” – magyarázta. “Aggodalomra ad okot, ha egy magánvállalkozó kezeli a szolgálati tagok egészségügyi adatait, és az hibákkal vannak vele. Ezért rendkívül fontos, hogy megbízható adatokkal és megbízható forrásokkal rendelkezzünk”.

“Mindent megteszek, ami tőlem telik, hogy figyelmeztessem egyenruhás fivéreimet. Ez a munkám egészségügyi tisztként, hogy közöljem a kockázatokat és a lehetséges ártalmakat” – tette hozzá a férfi.