Putyin drónok által elkövetett merényletkísérlet célpontja volt

A Kreml szerint Putyin elnök ellen merényletet próbáltak végrehajtani. Egy közzétett videó azt mutatja, hogy egy drón a Kreml felett repült, majd egy kisebb robbanás volt látható, amely rövid időre lángra lobbantotta az elnöki irodáknak otthont adó, eltalált főépület tetejét.

Ukrajna gyorsan igyekezett elhatárolódni a dróntámadástól.

“Az ukrán elnöki hivatal tagadja a Kreml elleni dróntámadást, azt mondja, hogy egy ilyen támadás nem érne el semmit, és nem változtatna semmin a harctéren” – jegyezte meg a VOA tudósítója, Steve Herman a Zelenszkij hivatalából származó nyilatkozatokról.

A Kreml szerint két drónt küldött Ukrajna egy éjszakai támadásban Moszkva és a kormányépületek ellen, amelyet Vlagyimir Putyin elnök meggyilkolására tett kísérletnek tekint.

A Kreml sajtónyilatkozata “tervezett terrortámadásnak” nevezte a közvetlenül Putyin ellen intézett támadást, és azt mondja, Oroszországnak joga van válaszolni, “ahol és amikor szükségesnek tartja”.

Az elnök nem sérült meg a merényletkísérletben, és állítólag biztonságban van, rendes munkarendjét folytatja, miután a drónokat “lekapcsolták” – áll a Kreml RIA által idézett közleményében.

A közlemény továbbá hangsúlyozta, hogy az elnök irodáiban nem keletkezett anyagi kár a lehulló törmelékektől, miután az orosz védelem hatástalanította a berepülő eszközöket.

Az incidens kedden késő este történt, és az elnöki hivatal szerint mindkét pilóta nélküli repülőgép a moszkvai Kreml területén zuhant le.

A támadásról készült első videók már futótűzszerűen terjednek a közösségi médiában.

Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője kifejtette, hogy az államfő nem tartózkodott a Kremlben a kedd esti, szerinte ukrán UAV-támadás idején. Megjegyezte, hogy Putyin elnök jelenleg Moszkva melletti rezidenciájáról dolgozik.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek