Rejtélyes tárgyat sodort a partra Japánban a tenger

Japánban az egyik tengerparton rejtélyes gömb alakú tárgyat sodort a partra a tenger. A rendőrség a tárgy eredetét vizsgálja.

Egy japán város egyik strandján rejtélyes gömb alakú tárgy került elő, ami miatt a rendőrség lezárta a területet. A helyi média szerint a hatóságok attól tartanak, hogy a tárgy valamiféle tengeri akna lehet.

A nagyméretű gömböt hétfőn reggel vette észre egy helyi nő a Shizuoka prefektúrában található Hamamatsu városában, aki jelentette a rendfenntartó erőknek. A médiajelentések szerint az objektum átmérője körülbelül 1,5 méter, és vasból készülhetett, mert a felülete rozsdásnak tűnik. Nagyon valószínű, hogy a gömböt a víz sodorta a partra, és két reteszelőpontja van az ellentétes oldalakon.

A rendőrség 200 méteres körzetben lezárta a területet a tárgy körül, és felhívta a japán önvédelmi erőket, kérve a hadsereget, hogy küldjenek valakit, aki megvizsgálja, nincs-e benne robbanóanyag.

A rejtélyes kerek tárgyak utáni vadászat azután erősödött meg, hogy az Egyesült Államok a hónap elején azzal vádolta meg Kínát, hogy “kémléggömböket” küldött az USA légterébe. Peking szerint a tárgy egy meteorológiai eszköz volt, amely véletlenül tévedt az Egyesült Államokba.

Washington lelőtte a repülő eszközt, valamint több más azonosítatlan objektumot, amelyek közül az egyik állítólag egy illinois-i hobbiklub által felbocsátott léggömb lehetett. Közben tegnap újabb titokzatos fehér léggömböt észleltek, ezúttal Hawaii felett. Ezzel már öt azonosítatlan repülő objektumot fülelt le az USA.

Az Egyesült Államok azt állítja, hogy Kína rutinszerűen küld kémlelő léggömböket más nemzetek fölé öt kontinensen keresztül. Japán 2019 és 2021 között három különálló légtérsértésről számolt be, amelyekről azt állítja, hogy azok Peking művei lehettek.

Közben az UFO-hívők lázban égnek. A közösségi médiát ellepték a földönkívüliekkel kapcsolatos posztok, amelyekben többen azt állítják, hogy egy idegen faj látogatott meg minket. Az USA tagadta, hogy földönkívüli eszközök lettek volna a légterében. Ha netán mégis azok, akkor viszont úgy tűnik ez az idegen faj csak Amerikát ismeri, mert eddig minden ismeretlen tárgyat ott észleltek.