Reklamálnál, mert a bankod befagyasztotta a pénzed? COVID-ot jelez az appod, ki vagy tiltva mindenhonnan és irány a karantén

Gondban lehetnek a kínai bankok, ugyanis négy tartományi bank is rákényszerült az ügyfeleik letétjeinek befagyasztására. De ami most pláne a hírben, hogy az ügyfelek még csak reklamálni se reklamálhatnak, ugyanis a kötelezően használandó COVID-19 alkalmazásuk pirosat jelez. A hatóságok lapítanak az ügyről, de legalább számunkra adott még egy valid okot arra, hogy miért ne tartsunk sok pénzt bankban (vagy kriptotőzsdén), hiába hoztuk az esetet Kínából.

The Epoch Times riporterének írása alapján több kínai banki ügyféllel előfordult, hogy a COVID-19 alkalmazásuk pirosra váltott mikor a bank közelében felállított ellenőrzőponton bemutatták a vonalkódjukat. Mindez Csengcsou városban, Henan tartományának székhelyén történt.

A piros színkód potenciális COVID-19 beteget jelöl és a hordozója ki van tiltva a közterületekről, plázákból, boltokból, vasútállomásokról és bankokból, illetve kötelezően kijelölt karanténközpontba kell vonulnia.

Ilyen piros színkódot kapott az a több ezer bankbetétes is Henan tartományban, akik már vagy két hónapja tüntettek, hogy hozzáférhessenek a megtakarításaikhoz. A válság még áprilisban kezdődött, amikor a tartomány négy legnagyobb pénzügyi intézete befagyasztotta a pénzfelvételt belső rendszerproblémára és frissítésre hivatkozva. Emiatt májusban egyre többen kezdtek utcára vonulni és tüntetni a bankfiókok előtt.

A pénzfelvétel befagyasztása állítólag több mint egymillió kínait bankbetétest érint, sokuknak egy fityingjük se maradt, hogy élelmiszert vagy éppen gyógyszert vásároljanak. További jelentések hozzáteszik, hogy az így befagyasztott letétek összértéke elérheti a 39,7 milliárd jüant (avagy a ~2000 milliárd forintot).

Az elkeseredett tüntetők június 13-ára szerveztek egy újabb nagyszabású tüntetést, még annak ellenére is, hogy a hatóságok mindezidáig hallgatnak, illetve a korábbi tüntetések gyakran torkolltak rendőri túlkapásokba.

Azonban a tüntetésből nem lett semmi miután a tüntetésre igyekvők COVID-19 alkalmazása pirosra váltott a vasútállomásokon és autópálya kapuknál felállított ellenőrzőpontokon. A vörös kód pedig a lehető legmagasabb fokú kockázatot jelenti, az az, a személy vírusos, vagy covidosok közelében tartózkodott az elmúlt 14 napban. Ez pedig két hét kötelező karanténnal jár.

Pillanatkép a Kína által épített szép új korrupt megfigyelődiktatúrából, nem csoda tehát, hogy aki teheti menekül vagy kriptókban tartja a pénzét.