Rettegnek az észak-koreaiak, újabb koncentrációs táborok létrehozására készül a diktátor?

Egyre több speciális karanténlétesítmény építését rendelik el a koronavírussal fertőzöttek „fogva tartására” Észak-Koreában. Az emberek szó szerint rettegnek, a brutális körülmények miatt sokan koncentrációs táborokhoz hasonlítják az intézeteket.

Az észak-koreai hatóságok már az úgynevezett ötéves gazdasági tervükbe vették a regionális karanténlétesítmények létrehozását, melyeket lakatlan területekre szándékoznak építeni. Mindez egyébként elég érdekes, az állam ugyanis továbbra is váltig állítja, hogy az országban eddig bizony nem volt COVID-19-eset. De akkor mire ez a nagy hajrá?!

Embertelen körülmények

Ami a karanténlétesítményeket illeti, egy forrás szerint a koronavírus fertőzötteket igencsak „szegény” körülmények között „tartják fogva”. A betegek a gyógyszerek hiánya miatt nem kapják meg a megfelelő kezeléseket, rizzsel, kukoricával, húslevessel és retekkel tömik őket nap mint nap, melynek következtében sokan éhségtől és az extrém hideg miatt halnak meg betegágyaikban. Az élelmezési helyzet egyébként nemcsak az intézeteket, hanem egész Észak-Koreát sújtja. Az állam ugyanis elképesztő válsággal küzd, nincs elég importált termék, egyes áruk ára pedig drasztikusan megemelkedett.

Nem is csoda tehát, hogy a helyiek mindenféle módszerrel próbálják megkerülni, hogy az ilyen intézetek egyáltalán közelébe kerüljenek. Akik ugyanis egyszer már átestek a „kezeléseken”, és „kiszabadulnak”, minden részletről beszámolnak családtagjaiknak és barátaiknak, így a helyiek már tisztában vannak azzal, pontosan mi is folyik a karanténlétesítményekben.

Egyre nagyobb tehát az félelem, hogy ismételten az emberi jogok ellen lép fel a kormány. Ráadásul már olyan aggodalmak is felmerültek, hogy a létesítmények zárt intézményekké válhatnak, mint amilyenek az országban ma is működő politikai fogolytáborok. Mindez pedig nem is lenne meglepő, Észak-Koreában ugyanis iszonyú a diktatúra, és tízmilliók szenvednek egyetlen ember beteges álmai miatt, a 21. századi koncentrációs táborok pedig szinte hozzátartoznak a mindennapi élethez.

Úgy tűnik, a karanténlétesítményeket úgy fogják működtetni, mint a 49-es számú kórházat [a társadalomtól elkülönített mentális betegek számára kialakított korház] vagy, mint a politikai börtönöket” – állítja a forrás.

Forrás: Daily NK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük