Rosszul megy a Wall Street-en is, kevesebb lesz az év végi bónusz

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Úgy tűnik a pandémia a Wall Street-en dolgozó pénzügyi szakemberek pénztárcáit sem kíméli. Nem elég, hogy luxusvilláik komfortjából kell dolgozniuk, de még az év végi bónuszaik is megnyirbálásra kerülnek. Még van másfél hónap 2020-ból, de már nyilvánvaló – írja a New York-i Johnson Associates tanácsadó cég közleményében – hogy alacsonyabb lesz a bankárok év végi bónusza.

Johnson Associates jelentése szerint a harmadik negyedévi juttatások elemzéséből kiderült, hogy az év végi készpénz- és részvénycsomag-juttatások is csökkenni fognak. 2019-után tehát a Wall Street bankárjainak újra ‘megszorításokkal’ kell szembenézniük.

Különösen a kereskedelmi bankok bankárjait érinti súlyosan a pandémia, az ő különjuttatásaik 25 – 30%-kal is csökkenhet a 2019-es bónuszaikhoz képest. A befektetési banki tanácsadók is sírhatnak, ők 15% – 25%-kal kevesebbet visznek majd haza. Eszközkezelők, fedezeti alapok, magánbefektetői társaságok felső- és középvezetői pedig 5% – 10%-kal számíthatnak kevesebbre.

“A pandémia az amerikai gazdaság számos területén végzett pusztítást és ez alól a pénzügyi szolgáltató szektor sem kivétel,” mondta Alan Johnson, a Johnson Associates ügyvezetője .

Mialatt a kereskedelmi bankárok és eszközkezelő cégek vezetőinek kevesebb év végi bónuszra kell, hogy számítaniuk, de nem úgy a fixhozamú- és részvénykereskedőknek, akik legalább 20%-kal, de akár 45%-kot is elérő bónuszokat rakhatnak zsebre.

Johnson szerint 2021-re jöhet a konszolidáció, bár hozzáteszik, a pandémia továbbra is negatívan befolyásolja a pénzügyi szolgáltató szektor kilátásait.

“A gazdaság számos ágazatához képest a pénzügyi szolgáltatások egyes területei fellendülőben vannak. Sajnos, ahogy kitekintünk 2021-re, még optimista oltási menetrend mellett is, a járvány továbbra is negatívan fogja befolyásolni a vállalkozásokat, még ha talán kisebb mértékben is, mint 2020-ban. Ahogy a vállalatok átalakulnak és alkalmazkodnak, úgy fognak az elbocsátások folytatódni. 2021-re némi stabilizálódásra számítunk szerény fizetésemelésekkel, valamint nullás vagy kissé magasabb bónuszokkal,” folytatta.

Európában hasonló trendeknek lehetünk szemtanúi, ahol a befektetési bankok a negatív kamatláb-környezetben és a mennyiségi könnyítések közepette egyre nehezebben tudnak eredményesen működni. Béke poraikra.

Kapcsolódó:

(Forrás: GlobeNewswire)

 

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.