Shiba nem fél a Wall Street-től: Szobrot állítottak a Dogecoin kabalájának

Szobrot állítottak a Shiba Inu-nak, a közkedvelt mémcoin, avagy a Dogecoin (DOGE) kabalájának. És nem is akárhova! A szobrot ugyanis az ikonikus „Charging Bull”, vagy más néven a „Wall Street bikája” bronz szoborral szemben helyezték el Alsó-Manhattanben.

A Dogecoin alkotótársa, Billy Markus a Twitteren keresztül mutatta meg a világnak a Shiba Inu szobrát, mondván: „Shiba nem fél a Wall Street-től.

Vajon Shiba átveszi a bika helyét?

Ha a Wall Street-ről beszélünk, nyilván sokaknak minden idők legnagyobb tőzsdei összeomlása jut eszébe, mely pontosan 1987-ben történt. A Fekete Hétfőként (Black Monday) is ismert napon történt meg először az amerikai tőzsde történelmében, hogy a tőzsde irányítói felfüggesztették a kereskedést, és kezdetét vette a nagy világgazdasági válság. A bikát ábrázoló bronzszobrot pedig éppen erre az eseményre készítette el Arturo Di Modica olasz-amerikai művész 1989-ben. A művészt elmondása szerint maga a Fekete Hétfő ihlette meg, és az amerikaiak jövőbe vetett hitét fejezi ki.

A bika egyébként mára már az egyik legkedveltebb turista célpont Manhattanben, és nyaranta tömegek veszik körbe, hogy közös fényképeket készítsenek vele. Most azonban úgy tűnik, már nemcsak a bika lesz a felkapott, hanem maga a Shiba Inu szobra is, hiszen a DOGE az elmúlt időszakban elég nagyot ment, és sokak kedvenc coinjává vált. Bár nemrég még maga Elon Musk, a „dogefather” is „átverésneknevezte a mémcoint, később bejelentette, hogy a SpaceX mostantól már elfogadja a DOGE-t is fizetőeszközként. Nos, ne is próbáljuk megfejteni a Tesla fejének gondolatmentetét, hiszen szinte lehetetlen kiigazodni rajta.

Az viszont biztos, hogy a DOGE az utóbbi időben, az úgynevezett mém-részvények (GameStop, AMC Entertainment vagy a Nokia) megjelenésével, brutális ütemben ragadta meg a befektetők fantáziáját. Markus azonban még márciusban nyilatkozott a növekvő befeketítési étvágyról, és óvatosságra intett mindenkit. Véleménye szerint ugyanis „nagyszerű, hogy egyre többen ismerik meg a tőzsdét és működését mindaddig, míg tisztában van az ember azzal, mibe keveredik, és nem esik át a ló túloldalára.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük