Svájcban formabontó ötlettel álltak elő: sziklaszéfet kínálnak a milliomosoknak

Svájc mindig is a pénzügyi szolgáltatások fellegvárának számított, mely a világ leggazdagabbjainak nyújtott prémium megoldásokat. Később a kriptovaluta és blokklánc iparból is kivette a részét, nem véletlen lett az egyik legnépszerűbb európai ország a kriptocégek számára. Most egy újabb érdekes szolgáltatást kínál a világ milliomosainak.

Az ötlet nem más, mint a bombabiztos sziklaszéf, írta a Bloomberg. A formabontó találmány egy svájci vállalkozó fejéből pattant ki, aki már bőszen hirdeti szolgáltatását cége weboldalán. A tervek szerint egy 10 focipálya nagyságú területen alakítanának ki speciális kamrákat az Alpok gyomrában. Mivel Svájc hegyekben bővelkedik, így a jövőben több hegy oldalába is tudnának hasonló kamrákat vájni. Az ötlet nem elvetendő, hiszen a bankban tartott nagyobb összegű betétek után már számos országban negatív kamatot kell fizetni.

A tervezett kamrák 100 köbmétertől 100 ezer köbméterig terjednek majd, és nagyjából 90 méter magasak lesznek. A vállalkozó azt írta, hogy a kamrák páratartalma állandóan 40%-on lesz, míg a belső hőmérséklete 12 fokon. Egy kamra ára 500 ezer dollártól fog indulni. Mivel a kamrák elég nagyok így akár bunkernek is lehet azokat használni, ráadásul műkincseket, nagyobb értékű tárgyakat is lehet majd azokban tartani. A vállalkozó állítólag már számos potenciális ügyféllel tárgyal, többek között vagyonkezelőkkel, művészeti galériákkal valamit milliomos magánemberekkel. A sziklaszéfek építésének költségeit a leendő tulajdonosnak kell állnia, a kivitelezéséhez szükséges felszereléseket viszont a cég biztosítja.

Úgy tudni, hogy az építési munkálatok 2021 év elején kezdődnek el és 18 hónapig tartanak majd. Ehhez a vállalatnak hozzávetőlegesen 7 millió svájci frankra lesz szüksége, amelyet az ügyfelek fognak számára megelőlegezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük