Szinte már teleportálással, avagy holografikus videóhívással jön a Google

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Most, hogy már mindenki túl van a napi adrenalinadagján – 39 ezer dollár alá zuhant a Bitcoin árfolyama –, térjünk vissza egy pillanatra a nem is olyan távoli jövőbe, ahol 250 ezer dolláron kereskedünk a Bitcoinnal, és holografikus videóhíváson keresztül beszélgetünk szeretteinkkel.

Lényegében egyik gondolat sem kivitelezhetetlen, hiszen kedvelt kriptovalutánk ideje a nehéz napok ellenére még közel sem járt le. És hiba lenne megfeledkeznünk a Google nemrégiben tett bejelentéséről, mely szerint már gőzerővel dolgozik a Project Starline nevezetű programján, mely lehetővé teszi, hogy pillanatok alatt távoli szeretteink és ismerőseink mellett érezzük magunkat. Egyelőre ugyan még nem teleportálásról van szó, az ötlet azonban zseniális. Itt egy kis ízelítő a jövőből:

 

 

Mint tapasztaltuk, a koronavírus világjárvány ideje alatt a technológiai eszközök – gondoljunk csak okostelefonjainkra és magára az internet szépségeire – mindennapjaink elengedhetetlen részévé váltak, ha kapcsolattartásról volt szó. A Project Starline pedig egy újradefiniálta a kommunikáció fogalmát egy elég komoly képernyő használatával, amely a résztvevők életnagyságú, háromdimenziós képét mutatja. Itt viszont, ahogy láthattuk, nemcsak a 3D-s filmekhez hasonló technológiára gondoljunk, hiszen a holografikus videóhívás során valóban úgy tűnik, mintha egy szobában lennénk a másik személlyel.

Minden apró részlet fontos

Nos, legyünk őszinték, ahogyan azt a Google bemutató videójában is láthatjuk, kísértetiesen valósághűnek tűnik a képernyő túloldalán levő személy. A technológia ugyanis rendkívül alapos és fejlett, hiszen kihasználja a számítógépes látást, a gépi tanulási módszert, a térbeli hangot, a fejlett adattömörítést, a mélységérzékelő kamerákat és a hatalmas „fénymező” kijelzőt. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy a mozikban megszokott szemüveg használata nélkül brutális felbontásban, 3D-ben láthassuk szeretteinket, a mélységérzékelő kamerák pedig a még realisztikusabb élményért felelnek.

A Google legújabb technológiája egyelőre még fejlesztés alatt áll, a vállalat azonban már elmondta, hogy néhány irodájában, pontosabban Bay Area-ban, New York-ban és Seattle-ben már gond nélkül tesztelik és használják a holografikus videóhívásokat. Nos, remélhetőleg a következő világjárvány kezdetekor már minden készen fog állni, hiszen az eszköz segítségével talán egyszerűbben birkóznánk meg a szeretteinktől való távolsággal.

vofanny

parents gave me money for college but I invested in crypto

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.