Szupermarketben is kötelező COVID-igazolás, afgán nők és a bitcoin, félrevezető USA – ezek voltak a múlt havi kedvencek

2021. októbernek is vége. A múlt hónapban is rengeteg érdekes cikket írtunk Nektek, és ezek voltak a kedvenceitek. Megnyitáshoz kattintsatok a képekre!

1.COVID igazolás nélkül nem lehet már élelmiszerboltba sem menni

Hessen tartomány csatlakozott számos más németországi tartományhoz, amelyek az úgynevezett 2G-szabályt fogják alkalmazni, ami azt jelenti, hogy mostantól a kiskereskedők – beleértve az élelmiszereket árusító üzleteket, például a szupermarketeket is – maguk döntik el, hogy beengednek-e COVID védettségi igazolással nem rendelkezőket vagy sem.

élelmiszerboltba COVID

2.Borul a bili? Itáliában a halálesetek többségét nem is a COVID okozta

Nagy káosz a halálesetekről szóló jelentésben. Az Olasz Nemzeti Egészségügyi Intézet szerint a legtöbb halálesetet nem is a COVID-19 okozta.

olasz covid

3.Az androidos telefonok minden adatunkat továbbítják a vállalatoknak

Azt hitted, egyszerűen elbújhatsz a Nagy Testvér szemei elől? Van egy rossz hírünk: az Android operációs rendszerre épülő mobiltelefonok, még ha le is tiltjuk az online nyomon követést, személyes adatainkat továbbra is szorgosan közvetítik a kíváncsiskodó vállalatoknak.

Android adatvédelem

4.Az USA félrevezetett mindenkit, kiderült az igazság a Havanna-szindrómáról

2016 óta az amerikai diplomatákat és hírszerzőket támadó úgynevezett „Havanna-szindrómával” van tele a sajtó. A rejtélyes rosszullétekkel, a furcsa hangokkal, a hónapokig tartó fejfájással és hányással, tulajdonképpen az agyrázkódáshoz hasonló tünetekkel járó betegséghez már mindenféle összeesküvés-elméletet kötöttek. Most viszont úgy látszik, fényt derült az igazságra – az USA oroszellenes propagandája ismét mindenkit félrevezetett?

Havanna-szindróma igazság

5.Minden üzenetváltásunkat látják a Facebook munkatársai, bárki életét tönkretehetik

Mindent láthattak, elolvashatták minden egyes Facebookon küldött üzeneteinket, és ha akarták volna, belerondíthattak volna a „nagyok” életébe is, következmények nélkül – derült ki a Facebook egykori alkalmazottja megdöbbentő bejelentéséből.

Facebook üzenetváltás

6.Ezért zuhant a BTC árfolyama 87%-ot a Binance.US tőzsdéjén

Egy nagyon rövid időre a Binance specifikusan amerikai piacon üzemeltetett kriptotőzsdéjén a Binance.US-en az árfolyam visszaesett 8 ezer dollárra. A 87% körüli hatalmas esés nEgyon rövid ideig, úgy 1 percig tarthatott.

Flash crash

7.Volkswagen: Csak Németországban 30 ezer ember veszíti el a munkáját

A Volkswagen csoport feje azt nyilatkozta, hogy “csak Németországban 30 000 munkavállaló veszíti el a munkáját az elektromos autókra való átállás következtében”.

Volkswagen Németország

8.11 év után adta el a Bitcoint egy nagyon türelmes bálna

11 évnyi hibernált állapot után életre kelt egy bitcoin tárca, amely 3 millió dollár értékű Bitcoint tartalmazott. 11 évvel ezelőtt, mikor a tárca tulajdonosa megvásárolta a Bitcoinokat, akkor kevesebb mint 5 dollárt ért. Azóta eltelt időszakban a Bitcoin csillagászati sebességgel fejlődött, ami a türelmes tulajdonosának egy kisebb vagyont hozott össze mára.

bitcoin tárca satoshi

9.Szerdán valaki 1,6 milliárd dollárért vett bitcoint 5 perc alatt

Több kriptokereskedéssel foglalkozó elemző és cég is posztolt a vásárlásról, a Cryptoquant vezérigazgatója szerint biztosan egy bálna volt a vásárló.

Bálnák

10.Az afgán nők számára az egyetlen kiutat a kriptovaluták jelentik

Egy olyan időszakban, amikor az afgán valuta (AFN) leértékelődik, és az afgánok, különösen a bankszámlával nem rendelkező nők pénzügyi zűrzavarral küszködnek, Kabul a kriptovaluták felé fordul.

afgán nők kriptovaluták

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.