Tesla autó és Tesla Powerwall menthetett életet a texasi viharban

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Tesla Powerwall-nak köszönhetően menekült meg sok család a texasi ítéletidőben. A közösségi médiában ódát zengenek a Tesla tulajdonosai. Valóban hasznos lehet egy Tesla a háznál, ha áramkimaradás van?

Texasban a több mint egy hétig tartó ítéletidőben emberek milliói maradtak áram, fűtés és víz nélkül. A helyzet olyan súlyossá vált, hogy az államot a humanitárius katasztrófa fenyegette. Tegnap szerencsére visszatért a szokásos, kellemes idő a térségbe, de sajnos még mindig több tízezer háztartás van villamosenergia nélkül.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk a texasi káosszal kapcsolatban súlyos kritikákat fogalmazott meg a ERCOT, a texasi villamosenergia-megbízhatósági tanáccsal szemben, mely képtelen volt a problémán felülkerekedni. Nagyjából 15 millió ember volt napokig áram és ezáltal fűtés nélkül, az a kevés háztartás pedig, amelyben volt áram, pofátlanul magas számlát kapott a szolgáltatótól. Musk rámutatott arra, hogy az amerikai államban az áramellátás igen problémás. Ha az időjárás viszontagságai miatt a villamosenergia-szolgáltatók nem tudnak áramot biztosítani a lakosság részére, akkor még arra sincs lehetőség, hogy más államból kapjanak az állampolgárok energiát. A mostani, több napig tartó folyamatos áramkimaradás ellenére ugyanakkor sok Tesla tulajdonosnak sikerült megoldania a problémát.

Powerwall-lal vészelték át a zord telet

Az r/Teslamotors subredditen több felhasználó arról számolt be, hogy a Tesla Powerwall-nak köszönhetően a lakásukban volt áram és fűtés legalább néhány napig.  Egy dayyanl nevű felhasználó a Twitteren azt mutatta meg, hogy a Tesla rendszerének hála az egész környéken egyedül az ő otthonában volt világítás és fűtés. Az amerikai tulajdonos azt írta, hogy a segédrendszerrel több mint 30 óráig volt áram a házban, ami ugyan nem sok, de ez is valami. Mások arról számoltak be, hogy a háztetőn lévő napelemek által termelt energiát a Powerwall raktározta el, amivel minden éjszaka üzemeltetni tudták a kazánt, így könnyebben át tudták vészelni a fogcsikorgatóan hideg éjszakákat.

Mi is az a Powerwall?

A Powerwall egy olyan akkumulátor, amely energiát tárol, észleli a áramkimaradásokat, automatikusan bekapcsol és a házat villamosenergiával látja el. Az eszközt a hálózatról és a háztetőn lévő napelemekről is fel lehet tölteni.

A Reddit-en egy Razzooz nevű felhasználó azt írta, hogy ő és a családja a Tesla Model 3-nak köszönhetően nem fáztak, hiszen éjszakára a garázsban lévő Teslát járatták és abban aludtak. A redditor azt írta, nem tudja, hogy az újszülött lányával az elektromos autó nélkül hogyan bírták volna ki a borzasztó hidegben.

Sok ember hasonlóan gondolkodott és benzines vagy dízel autót járatott a zárt garázsban, aminek a vége sajnos tragédia lett. Több halálesetet is jelentettek például Houston városából, ahol sokan szén-monoxid mérgezést kaptak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.