A Twitter letiltotta Donald Trump fiókját az erőszakos tweetjei miatt

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Twitter ideiglenesen letiltotta Donald Trump fiókját mindaddig, míg nem távolítja el az erőszakos tweetjeit. Ha pedig mindezt nem teljesíti, teljesen kitilthatják az egykori amerikai elnököt a Twitter platformjáról.

A tegnapi nap folyamán a Donald Trump mellett szóló, Joe Biden kinevezése elleni tüntetések erőszakba torkolltak. A tüntetők rendőrökre támadtak és betörtek a Capitoliumba is. Az események folyamán Donald Trump többször posztolta a „hazafias” tüntetők mellett szóló véleményét a közösségi média oldalain. Ezt követően, a Twitter közbeszólt az eseményekbe, és Trumpot tweetjeinek törlésére szólította fel:

A washingtoni erőszakos helyzetről szóló tweetek eredményeként le kellett tiltanunk @realDonaldTrump felhasználói fiókját mindaddig, míg a tweetek törlésre nem kerülnek” – írta a Twitter biztonságért felelős fiókja.

A Twitter a jövőre nézve pedig azt nyilatkozta, ha Trump nem tartja be a szabályokat, fiókját véglegesen törölhetik:

banner

A Twitter szabályainak jövőbeni megsértése, ideértve az állampolgári integritásra vagy az erőszakos fenyegetésekre vonatkozó irányelveinket is, a @realDonaldTrump fiók végleges felfüggesztését vonhatja maga után.

A Facebook reakciója Trump videójára

A Twitter mellett a Facebook is úgy döntött, törli a Trump által posztolt videót, melyben azt állította, hogy a választást „ellopták” tőle, és csak ezután intette távozásra a tüntetőket. A videó eltávolításának oka pedig az volt, hogy a közösségi média platformok szerint a videóban hamis állítások hangzottak el.

„Vészhelyzet van, és megfelelő sürgősségi intézkedéseket kell tennünk, beleértve Trump elnök videójának eltávolítását. A videót pedig azért távolítottuk el, mert összességében úgy gondoljuk, hogy ez inkább hozzájárul, minthogy csökkenti az erőszakos megnyilvánulások kockázatát” – írta Guy Rosen, a Facebook alelnöke a Twitteren.

A Facebook eredetileg Trump bejegyzését a következő címkével jelölt meg:

Joe Bident választották meg elnöknek, ennek eredményét pedig mind az 50 állam igazolta. Az Egyesült Államok rendelkezik a maga törvényeivel, eljárásaival a hatalom békés átadásának biztosítására a választások után.” Ezt követően, teljesen törölték Trump posztját.

A Twitter és a Facebook beavatkozása egyáltalán nem újdonság. Mindkét közösségi oldal már tavaly megkezdte a bejegyzések címkézését és eltávolítását, ami miatt Trump már előzőleg is vitába keveredett a platformokkal. Nemrégiben pedig azzal vádolta a Twittert, hogy szabályaivalteljesen megfojtja a szólásszabadságot”, és biztosította, hogy ezt ő elnökként „nem fogja megengedni.

vofanny

parents gave me money for college but I invested in crypto

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.