Újabb csapás? A zöldpárti miniszter húsadót vetne ki

Miközben a német emberek súlyos megélhetési válsággal küzdenek, egy zöldpárti miniszter azon munkálkodik, hogy új húsadót vezessenek be az országban.

Mivel a németek az ukrajnai háború okozta gázhiány miatt drasztikus áremeléssel néznek szemben, más sem hiányzott nekik, mint egy újabb adónem, amit a hús után kellene fizetniük. Úgy tűnik azonban, hogy Cem Özdemirt (Zöldek) szövetségi élelmezésügyi és mezőgazdasági minisztert ez nem izgatja, aki arra panaszkodott, hogy az emberek nem megfelelő ételeket esznek.

“Összességében kevesebb húst kellene ennünk, és ügyelnünk kellene arra, hogy azok olyan állatokból származzanak, amelyeket megfelelő módon tartanak” – mondta Özdemir, hozzátéve, hogy az országnak “a húsfogyasztást a bolygó határaihoz kellene igazítania az egészségünk érdekében”.

“Ez egészségesebb, jót tesz az éghajlatnak, és segíti a globális élelmezési helyzetet, mert olyan területek szabadulnak fel, amelyekre korábban az állati takarmány termesztéséhez volt szükségünk” – állította a miniszter.

Özdemir szerint a hús túl olcsó, és véleménye szerint erre a problémára csak egy húsokra kivetett adó jelenthet megoldást.

A globalista technokraták régi vágya, hogy a klímaváltozás enyhítése nevében új adót vessenek ki a húsra.

Márciusban a Bloomberg News hatalmas visszatetszést váltott ki, amiért tippeket adott az emelkedő megélhetési költségekkel küzdő amerikaiaknak, amelyek között szerepelt, hogy hús helyett lencsét egyenek.

Még idén év elején egy németországi környezetvédő közgazdászok csoportja azt követelte, hogy az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében hatalmas adókat vessen ki a kormány a hústermékekre, a marhahús például legyen 56 százalékkal drágább.

Mint korábban kiemeltük, a Világgazdasági Fórum két cikket is közzétett a honlapján, amelyekben azt vizsgálták, hogyan lehetne az embereket a CO2-kibocsátás csökkentése érdekében arra szoktatni, hogy gyomokat, bogarakat egyenek, és szennyvizet igyanak.

Annak ellenére, hogy a bolygó megmentése érdekében mindenki másnak is csökkentenie kell az életszínvonalát és a húsfogyasztást, a tavalyi környezetvédelmi csúcstalálkozón a résztvevők olyan állati eredetű ételekkel teli menüt fogyasztottak, amelyek legalább kétszer akkora szén-dioxid-kibocsátással jártak, mint egy átlagos európai család vacsorája.

Egy másik zöldpárti tisztségviselő nemrégiben azzal váltott ki vitát, hogy azt javasolta a németeknek, hogy zuhanyozás helyett mosdókendőt használjanak.