Ukrajna bevetette az első speciális robotkatonát

Az ukrán hadsereg bemutatta az automatizált fegyverrel és egyéb hasznos eszközökkel felszerelt robotkatonát.

A Terminátor dallamára készült videóban bemutatott első robotkatona egy valódi katona magasságával rendelkezik és a lőállásban fekszik.

Egy torony, ahogy egyesek nevezik, amelynek téglalap alakú arca éppolyan fenyegetőnek tűnik, mint a golyók, amelyeket szünet nélkül lő ki egy végtelen zöld mezőn.

Jelenleg még közlekedni nem tud, de a fejét tudja mozgatni jobbra és balra, valamint fel és le. Az nem világos, hogy ki is gyártotta, de a katonák Wall-R-nek hívják. Akárcsak a Terminátor, ez is vasból készült, de a Terminátorral ellentétben az alakja nem egészen emberi. Van egy elég nagy lőszeres doboza, ami a fölötte lévő fegyverhez van csatlakoztatva.

Azt érdemes kiemelni, hogy önállóan nem működik, hanem távolról irányítják a lövészárkokból vagy a frontállásokból.

Ez Ukrajna válasza az Oroszországnak, hiszen számtalan katonát vesztett el az ország, így viszont már nem kell még több embert beáldozni a védelemért. Bár az nem valószínű, hogy a segítségével Ukrajna megnyerheti a háborút, a robotkatonák legalább tarthatják a frontvonalat, amíg a katonák felkészülnek az előrenyomulásra.

Ukrajna célja a Krím-félsziget visszafoglalása. Jelenleg még a hús-vér katonák és a robotkatonák kissé távol vannak a Krímtől, viszont egyes jelentések szerint már átkeltek a folyón Herszonban.

Sokan nagy reményeket fűznek az új eszközhöz, hiszen manapság már nem is az emberek közötti harc a mérvadó, hanem a technológiák közötti.