Veszélyben lehetnek az 5G tornyok a COVID-19 összeesküvés-elméletek miatt

Az az összeesküvés-elmélet, mely összekapcsolja az 5. generációs mobilhálózatot a koronavírussal, ebben az évben futótűzként terjedt el. Áprilisban számos 5G tornyot gyújtottak fel Nagy-Britanniában az emberek. Ők úgy vélik, hogy a tornyokból származó sugárzás hozzájárul a COVID-19 terjedéséhez.

Kanada hírszerző szolgálata egy új, a Global News által közzétett bizalmas jelentésben figyelmeztetett arra, hogy az erőszakos szélsőséges szervezetek készen állhatnak az 5G vezeték nélküli kommunikációs tornyok megtámadására.

“Amint a vállalatok komolyan megkezdik az 5. generációs mobilhálózat-infrastruktúra kiépítését, az IMV szélsőségesek felgyújthatják és megrongálhatják az infrastruktúrát” – írta a Kanadai Biztonsági Hírszerző Szolgálat (CSIS) a jelentésben.

Az interneten számos hamis információ terjeng a COVID-19-cel kapcsolatban, melyek azt állítják, hogy az 5G technológia felelős a vírus terjesztéséért. E hullám közepette tették közzé a jelentést.

“Tekintettel arra, hogy a COVID-19 járvány rendkívüli hatást gyakorolt ​​az emberek életére szerte a világon, a CSIS tudatában van annak, hogy bizonyos veszélyeztetett szereplők, többszörösen veszélyeztetett tájakon, megpróbálhatják kihasználni ezt a hisztériát saját érdekeik érvényesítésére” – nyilatkozta John Townsend, a CSIS szóvivője.

5G

A legnépszerűbb COVID-19 – 5G tornyok összeesküvés-elméletek

Talán a legkomplikáltabb állítás, hogy az 5. generációs mobilhálózatot a kormányok a világ elnéptelenedésére tervezték, és az Agenda 21 elnevezésű szélesebb körű összeesküvés-elmélet része lett. Az Agenda 21 szerint az ENSZ– Egyesült Nemzetek Szervezete egy új világrendet próbál létrehozni.

Egyiknek sincs azonban tudományos alapja. A fehér szuprenácisták, a neonácik és az anarchisták is valamilyen szinten mind elfogadták a COVID-19 összeesküvés-elméleteket. Az oltásellenes mozgalom azonban előmozdította azt az elképzelést, hogy az 5G felelős a COVID-19 terjesztéséért.

A CSIS szerint az 5G vezeték nélküli kommunikációs tornyokkal szembeni fizikai ellenállás lényegesen kisebb Észak-Amerikában, mint Európa más országaiban. Ugyanakkor azt mondta, hogy a “kanadai székhelyű online közösségek” is az 5G összeesküvés szítói, a szélsőjobboldali szélsőséges csoportok pedig megpróbálták “kihasználni az 5G hisztériát” saját érdekei érvényesítésére.

A CSIS megjegyezte, hogy Kanadában eddig csak néhány olyan esemény történt, amikor a mobiltornyok megrongálásra kerültek. A legjelentősebb támadás áprilisban a québeci Lavalban volt, ahol egy tornyot felgyújtottak és egymillió dolláros kár keletkezett a berendezésekben. Később május elején további hat tornyot gyújtottak fel Montrealban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük