3 havi csúcson a BAT token árfolyama

A kriptogazdaság egyik leghasználhatóbb tokenje továbbra is ralimódban miután múlt év novembere óta nem látott magas árfolyamon kereskedik.

A Basic Attention (BAT) erős pozitív hangulat jellemzi márciusban és közép európai idő szerint 15:54 perckor már 0.288 dolláron kereskedett, korábban már a 30 dollárcentet is sikerült áttörnie. Az árfolyam 3 hónapos csúcsot jelent, a 24 órás kereskedési volumen 51 millió dollár. A coinok többsége szintén felfelé kacsintgat, de a top érmék és tokenek közül egyik sem tudott ekkora növekedést felmutatni.

BAT/USDC 1 napos Coinbase | TradingView

A kereskedelmi aktivitás oroszlánrésze a Binancen zajlik. Az elmúlt napokban még a Ravencoin (RVN) volt egy kimagaslóan teljesítő kriptó. A BAT/BTC továbbra is a legaktívabb kereskedési pár és a teljes napi volumen 57%-áért felel.

Az erősödés mögött két tényező állhat. Elsőként megemlítendő a hamarosan induló Brave böngészőn keresztüli marketingkampány és tokendrop, illetve a Holli Bohren Brave CFO nyílt kérdezz-felelekje során leírtak. Az ott rögzítettek szerint a Brave vezetősége potenciális felvásárlókkal tárgyalhat, olyanokkal, akik változtatások nélkül meghagynák a böngésző köré kiépült BAT tokengazdaságot.

A BAT egyike azon kriptóknak, amit a Coinbase váltón keresztül is meg lehet vásárolni és különösen a Coinbase Pro-n alakult ki aktív BAT/USDC kereskedelem. A tether USDT mellett az USDC stabilcoin szignifikáns BAT volument jelent (lásd lent). A token előnye, hogy mindössze pár dollárcentbe kerül és relatíve alacsony napi volumene révén gyorsan reagál a nagyon bejelentésekre. A potenciális felvásárlás híre pedig pontosan ilyen rövid távú katalizátor.

A Brave csapat elmondása szerint a BAT szigorúan hasznossági token és nem szándékoznak értékpapírtokenre átkategorizálni. A BAT simán csak egy token és a kriptopénz megnevezést szintén elutasítja a vállalat, mivel puszta funkciója, hogy értéktranszfer eszközként funkcionáljon a böngésző figyelemre és hirdetésekre építő gazdaságában.