Mi az a bitcointalk.org fórum?

Legyél akár tapasztalt bitcoin-hívő vagy első kriptopénzét vásárló felhasználó, nagy valószínűséggel hallottál már a Bitcointalk.org fórum közösségéről. Ha még nem, cikkünk segít megismerkedni a bitcoin és altcoin közösség legnagyobb és legismertebb fórumával és annak magyar szekciójával.

A bitcointalk.org fórumot gyakran emlegetik btctalk (vagy csak bct) néven és egy internetes fórumot takar, amely segítségével bitcoin veteránok és kezdők a világ minden tájáról betekintést kapnak a bitcoin és altcoinok mindennapjaiba, első kézből értesülnek hírekről, és megismerkedhetnek a lassan 10 éves bitcoin történelemmel. A fórum indulása 2010-re tehető, amikor még maga Satoshi (bitcoin feltaláló – kiléte ismeretlen) is aktívan posztolt az oldalon. Jelenleg már több mint 1 346 100 regisztrált fórumozó van és a 460+ napi új regisztráló átlagosan napi 8600 új poszttal bővíti a fórum bejegyzések számát.

Bitcointalk.org fórum statisztika - 2017/11/29
Bitcointalk.org fórum statisztika – 2017/11/29

A fórum nem csak a kriptopénz kozmosz aktualitásaival szolgálja a közösséget, de található rajt például piactér, bitcoin hitel szolgáltatás, altcoin szekció, bányászat, technikai segítség, promóciók és természetesen a már említett magyar nyelvű szekció is.

Magyarok a bitcointalk.org fórumon

A bitcointalk.org magyar szekciója az Other languages/locations thread-ben található, és jelenleg 52 oldallal rendelkezik, ami 6 év alatt gyűlt össze. Az utolsó 29 oldal 2017 januárja óta jött létre, ami egyre aktívabb magyar kriptoközösségről tanúskodik.

A magyar thread az Other languages/locations szekción belül

Napjainkban párhuzamosan folyik a fórumozás a magyar thread-en belül a különböző kriptotémákkal kapcsolatban és a zavar elkerülése végett kényelmesebb lenne témaspecifikus child board-ok használata, ahogy a többi fő bitcointalk nyelvek, mint a német, francia vagy épp spanyol nyelv esetében is. Külön szekció lehetne például egy a híreknek, releváns kriptoeseményeknek, altcoinoknak, bányászatnak és segítség a kezdőknek.

Jelenleg, ha egy nyelv thread az Other languages/locations szekcióban van, mint ahogy a magyar is, akkor egyetlen thread-en belül található az összes hozzászólás, függetlenül a témától. Ahhoz, hogy a magyar thread olyan rangot vívjon ki magának, mint az olyan témaspecifikus nyelvek, mint a német, holland vagy épp a horvát (!) is, több magyar nyelvű fórumozóra van szükség.

A német thread a témaspecifikus child board-okkal

A magyar thread-en belül számos olyan fórumtag van, aki mesterévé vált a témák egyikének, legyen szó bányászatról, altcoinokról, kereskedésről vagy épp egyszerűen csak már évek óta jelen van és konstruktívan hozzájárulnak a kriptopénz kozmosz fejlődéséhez. A magyar szekcióban mindig akad valaki aki épp ráér és van ideje a kezdők kérdéseire válaszolni, legyen szó vásárlásról, általános hasznos információkról, bányászatról vagy csak eszmecseréről, közösségépítésről és találkozókról.

Csatlakozz Te is a bitcointalk.org magyar fórumozóihoz és segítsd építeni a magyar kriptoközösséget annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a számára fontos, hasznos és érdekes információt a világ legnagyobb kriptopénz fórumán.