Innováció és skálázhatóság – hol tudsz Stellar Lumens-t (XLM) venni?

A Stellar Lumens kriptovaluta egyike a kriptovilág feltörekvő csillagainak és nem nehéz kitalálni hogy miért. Számos hasznos funkcióval rendelkezik ami arra sarkallja az embereket, hogy Stellar Lumens-et (XLM) vegyenek. Pillanatnyilag a 6. helyen áll a piaci kapitalizációs ranglistán és nincs messze, hogy beérje az EOS-t és a Bitcoin Cash-t. Utána pedig jöhet a dobogós Ripple és Ethereum.

Miért hasznos a Stellar Lumens?

A Stellar a Rippléből vált ki 2014-ben és célja, hogy a Ripple-t a hazai pályáján verje meg. A Ripple az évek során, köszönhetően gyors és olcsó határokon átnyúló tranzakciós tulajdonságának, a bankok és fizetési szolgáltatók kedvenc blokklánc hálózatává vált.

Szemben a Ripple-vel, a Stellar egy nonprofit szervezet és intenzíven támaszkodik a közösségi bizalomra így biztosítva felhasználóinak gyors és olcsó tranzakciókat. Ugyanakkor a Stellar nem csak a Ripple-t, de az Ethereumot is versenytársnak tekinti, amely momentán a legjobb platform az ICO tokenkibocsátásra.

A Stellar célja, hogy mindenben a minőséget nyújtsa és ezt úgy, ahogy a többi kriptopénz még sose. A Lumens sok tekintetben hasonlít az XRP-ra de a nonprofit szervezeti felépítése sokaknak szimpatikusabb. Összehasonlítva a többi kriptopénzzel, lényeges előnye van a Bitcoinnal és az Ethereummal szemben is, különösen a skálázhatóság, tranzakciós sebesség és tranzakciós költségek területén.

Miért hozták létre?

Ha úgy gondolod túl sok a hasonlóság a Stellar és a Ripple között, akkor nem állsz messze a valóságtól. Az az igazság, a Stellar-álmot egy Jed McCaleb nevű fejlesztő valósította meg, aki egyben a Ripple egyik alapítója is volt. Egy zseni mikor a kriptopénzekre kerül sor, aki a Stellar kifejlesztésekkor valami mást akart, mint a Ripple bank-orientált modellje.

Az ötlete az volt, hogy egy olyan fizetési platformot hoz létre, amit bárki, bárhol a világon használhat. Ez a Stellar Lumens-t helyzeti előnnyel ruházza fel és kivívta a többi kriptovaluta fejlesztő elismerését. A coin egyre stabilabb és erősebb, melyhez nagynevű cégek és szervezetek adják a nevüket.

Miért érdemes Stellar Lumens -t vásárolni?

Egyre több jel utal arra, hogy a Stellar platform egy tekintélyt parancsoló platformmá terebélyesedik köszönhetően a márkás együttműködéseknek.

Például Mobius a Stellar platformot használta az ICO-jához a lényegesen többet használt Ethereummal szemben. A döntés azért esett a Stellar blokkláncára, mert a csapatnak kétségei voltak az Ethereum hálózat biztonságosságával kapcsolatban, ami szintén egyik erőssége a Stellarnak.

Egy másik kiemelkedő esemény a Stellar történetében az IBM partnerség volt, amely keretében a multinacionális cég könnyebbé szeretné tenni a határokon átnyúló tranzakciókat a dél csendes-óceáni térségben. Az együttműködés révén további ajtók nyíltak és nyílnak meg a Stellar előtt. A Stellar Alapítvány célja, hogy demokratikusabbá tegye a pénzügyi világot és pontosan az ilyen típusú projektek teszik a coint jó befektetéssé.

Nagy az esély rá, hogy ezek az együttműködések csak a kezdetet jelentik és még több hasonló bejelentésre kerül sor. Ez pedig egyenes utat jelent felfelé a Stellar Lumens kriptopénzek.

Hogyan tudok venni?

Stellar Lumens (XLM) vásárlás sokkal egyszerűbb, mint korábban, de még mindig nem olyan szimpla, mint sok másik altcoinnál. Az ok, hogy nem túl sok tőzsdén van listázva. Az egyik viszont, ahol könnyen lehet hozzájutni a CEX.IO kriptotőzsde, ami még januárban listázta kereskedési platformján.

A CEX.IO egyike a legjobb kriptotőzsdéknek és több coint lehet gyorsan és biztonságosan bankkártyával vásárolni. Mialatt tarthatod a Stellar coinodat a tőzsde kereskedési számláján (azaz walletjében), ez gyakran nem ideális megoldás és érdemes inkább egy külsős XLM kriptopénzt támogató walletet letölteni.

Ha úgy érzed eljött az idő a vásárlásra, regisztrálj a CEX.IO tőzsdén, már ha még nem tetted meg. A regisztráció meglehetősen egyszerű, de nem úgy a személyazonosítás, ami jóval szigorúbb és szükséged lesz dokumentumokkal igazolni a személyazonosságodat. A tőzsdén használhatsz bankkártyát és hitelkártyát, ami így nagyon egyszerűvé és gyorssá tesz a vásárlást. A CEX.IO BUY szekciójának használatával percek alatt, pár kattintással meg lehet vásárolni a kívánt mennyiségű Stellar Lumens-t. Az viszont fontos megjegyezni, minden esetben csekkold a kereskedési díjakat és győződj meg róla, hogy elfogadhatóak számodra.

XLM-et vásárolhatsz bitcoinért és etherért is, de logikusan először be kell szerezned ezeket a coinokat majd utána tudod XLM-re váltani. Ez is megoldás ugyan, de nyilvánvalóan egyszerűbb megvenni a CEX.IO-n hagyományos fiat pénzért.

Miután megvetted a Stellar Lumens-ed, nos, egyelőre nem tudsz túl sok mindent csinálni vele, és egyelőre csak tartogatni érdemes mivel a felhasználási területe még korlátozott. Befektetési lehetőségként ugyanakkor kiváló mivel számos, a kriptopénz szektorra jellemző problémát orvosol. Ha a Stellar Lumens tovább halad a kijelölt útján, akkor a jövőben várhatóan emelkedni fog az értéke. De ahogy a régi kriptós mondás tartja, butaság egy kriptopénz jövőjét előre jelezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük