Blokklánc munkák: Melyik passzolhat hozzád?

A blokklánc munkák megjelenése és növekedése

A lenti grafikon a Google Trendtől származik és azt mutatja meg, hogy mekkora érdeklődés övezte a blokklánc munkakörök iránti keresést az elmúlt 5 évben, a blokklánc állás kulcsszó alapján. Mint látható, a téma iránti igény és általános érdeklődés egy rövidebb periódust leszámítva folyamatos növekedést mutat és teljesen jogosan. Mivel a blokklánc az egyik legnépszerűbb téma, ez az útmutató több kérdésben is eligazítást adhat. Ha blokklánc munkát keresel, vagy blokklánc céged van és munkatársakat keresel, akkor ez a cikk neked szól.

2017: Megjelennek és növekedésnek indulnak a blokklánc munkák

A 2017-es év a blokklánc technológia alapjait fektette le. Úgy is lehetne fogalmazni, hogy ez volt az az év, amikor a technológia révbe ért. A számok nem hazudnak és néhány adat ezek közül egészen megdöbbentő.

Az Indeed.com, amely a világ egyik legnagyobb álláshirdető platformja, érdekes statisztikákat tett közzé a blokklánc munkák növekedését tekintve. Ezek alapján a blokklánc állások száma 207%-kal emelkedett 2016 decembere és 2017 decembere között. És ez még nem minden. A statisztikák szerint 2015 novemberétől számolva ez az arány 631%-os.

A kriptopénz volt az egyik legmenőbb téma 2017-ben olyannyira, hogy a 18 legnépszerűbb iparági munkák közül 15 kifejezetten említést tett a kriptopénzekről a munkaköri leírásokban.

Az érdeklődés megugrásának köszönhetően hatalmas erőkkel keresik a legnagyobb iparágak a tehetségeket ezen a területen, amely jelenleg rendkívül korlátozott. Az Indeed egyik alelnöke Terence Chiu a CoinDesknek a következőket mondta:

Bár a lehetőségek és a keresések száma még mindig meglehetősen alacsony, az Indeed adatai azt mutatják, hogy a vállalatok egyre fokozottabban keresnek szakértőket az útechnológiára való felkészüléshez és az állást keresők pedig gyorsan reagálnak.

Az UpWork, amely a világ egyik legnagyobb szabadúszó állásokat hirdető weboldala, összeállított egy listát, amely a húsz legkeresettebb szakértelmet sorolta fel 2017 harmadik negyedévében. Ebből kiderül, hogy a blokklánc mérnök áll a második helyen, a robot specialista után.

2018: Erősödő vagy csökkenő a kereslet?

2018-ban csökkent a kriptopénzek teljes piaci értéke. A Quartz egyik cikke szerint a kriptopénzes munkák iránti kereslet is csökkent, ami azt sugallja, hogy a kettő összefügg. A blokklánc állások iránti igény azonban nemhogy csökkent, hanem nőtt, ez derül ki az Indeed grafikonjából.

Miért pont a blokklánc munka?

A blokklánc állások iránti kereslet a csúcsokat döngeti, ez azonban nem feltétlenül elég ahhoz, hogy meggyőződjünk egy új karrier meglépéséről. Vizsgáljunk meg tehát még több szempontot arról, hogy miért is van értelme blokklánc karrierbe kezdeni. (A következő tartalom és grafikonok az AngelList blogjából származnak.)

#1 Jobb fizetés

Mivel ez egy nagyon fiatal terület és a rendelkezésre álló tehetségek száma meglehetősen korlátozott, a technikai és nem technikai területeken felajánlott fizetés 10-20%-kal magasabb, mint a normál munkakörök fizetései. Ezenkívül érdemes megjegyezni hogy a kripto munkákban a haszon megosztásának modelljei sokkal jobbak és az ösztönzők pedig magasabbak.

#2 Távmunkaként is lehet végezni

A távmunkák száma egyre nő és egyre többen választják ezt az opciót az irodai munkával szemben. Ez egy másik olyan terület, ahol a kriptovállalkozások felülmúlják a hagyományos társaikat.

Ráadásul ne felejtsük el, hogy a kriptocégek sokkal nagyobb valószínűséggel kínálják az otthoni munkavégzés opcióját és azt is, hogy csak bizonyos napokon kell munkába menni.

#3 Munkavállalói likviditás

Ez egy olyan extra ami csak a token vállalkozásokat jellemzi. Általánosságban egy startupnál az alkalmazottak a tőkéből részesülnek és így kell várniuk a likviditási eseményt, ahhoz hogy eladhassák a részvényeiket és fiat pénzekké váltsák be. Ez önmagában elég komplex folyamat lehet és sok esetben a céges gyakorlat blokkolja a másodlagos tranzakciókat.

A blokklánc cégeknél a munkavállalók általában tokeneket kapnak, amik tőkejellegű kompenzációként működnek. Ezek a tokenek a részvényekkel ellentétben természetüknél fogva likvidek, noha egyeseknél szintén lehetnek korlátozások.

Most már tehát van sejtésünk arról, miért is ajánlott munkát keresned a blokklánc térben, így nézzük meg azt, hogy pontosan mik is a lehetőségek.

Karrierlehetőségek a blokklánc terén

Az alábbi ábra a munkahelyek lebontását mutatja be. Fontos megjegyezni, hogy a chart az Angel List követelményeit mutatja be, azonban ezt lehet általános jellegűnek tekinteni.

Blokklánc fejlesztők

A blokklánc fejlesztők a legkeresettebbek az iparágban. Ők kapják a legmagasabb fizetéseket és időnként egészen elképesztő összegeket tudnak keresni, attól függően, hogy hol dolgoznak. Az USA Szilikon-völgyében például egy blokklánc fejlesztő éves bére 158 ezer dollár (kb. 45 millió forint). Összehasonlítva ezt az Nvidia vezető hardverfejlesztőjének a keresetével, ami 135 ezer dollár (kb. 38 millió forint), a különbség eléggé látványos.

Svájcban a blokklánc fejlesztők éves szinten 120-180 ezer (30 és 50 millió forint között) dollárt is megkereshetnek, Nagy-Britanniában ez az összeg jóval alacsonyabb, itt 50-90 ezer dollár (13 és 25 millió forint között) az évi fizetés. És mennyit keresnek a szabadúszó fejlesztők? Kirill Shilov cikke szerint a szabadúszó konzultáns 50-100 dollárt keres (14 000 és 30 000 forint között), mégpedig óránként.

Szóval mit is kell tenned ahhoz, hogy blokklánc fejlesztő legyél? Először meg kell tanulnod, hogy mi az az okos szerződés és mivel az Ethereum, ami jelenleg a legnépszerűbb okos szerződéses platform, így meg kell tanulnod kódolni a Solidity programban.

Mi az az okos szerződés?

Az okos szerződések automatizált szerződések. Önállóan végrehajtják a kódban meghatározott speciális utasításokat, ami akkor következik be, ha teljesültek a szerződésben meghatározott feltételek.

blokklánc munkák

Az okos szerződések az Ethereum ökoszisztémájának fontos elemei. Ha valaki egy adott feladatot szeretne az Ethereumon keresztül elintézni, akkor ahhoz okos szerződést hoz létre egy vagy több emberrel.

Az okos szerződések utasítások sorozataiból állnak, amelyek a Solidity programnyelvben íródnak és amely az IFTTT (IF-THIS-THEN-THAT) logika alapján működik. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogyha az első utasítás sorozat végrehajtódott, akkor nekilát a következő funkció véghezviteléhez és így tovább, ami el nem ér a szerződés végére.

Ennek alaposabb megértéséhez képzeljünk el egy kávéautomatát. Minden egyes lépés, amit megteszel úgy működik mint egy kapcsoló a következő lépés végrehajtásához. Olyasmi ez, mint a dominó hatás. Nézzük meg tehát azokat a lépéseket, amelyeket az automatával való interakció során fogunk végrehajtani.

  1. lépés: Bedobsz egy kis aprót a kávéautomatába
  2. lépés: Megnyomod azt a gombot, amelyik az általad preferált kávéhoz kapcsoló
  3. lépés: Megkapod a kávédat az automatától

Gondoljuk végig ezeket a lépéseket. Működne a lépések bármelyike, ha az előző nem lenne végrehajtva? Minden egyes lépés közvetlenül kapcsolódik az előző lépéshez. Még egy tényezőt figyelembe kell venni és ez az okos szerződések szerves része. Az automatával létrejött interakciódban te mint kérelmező vettél részt, a masina pedig mint a szolgáltató. Egyáltalán nem volt jelen harmadik fél.

Hogyan működne ez a szituáció az Ethereum hálózatán? Tegyük fel, hogy vettél valamit az automatából az Ethereum hálózaton. Hogyan fognak kinézni ezek a lépések?

  1. lépés: Bedobod az aprót az automatába, ezt a műveletet az Ethereum hálózatának összes csomópontja rögzíti és a tranzakció frissítésre kerül a főkönyvben.
  2. lépés: Megnyomod azt a gombot, amelyik az áhított kávéhoz kapcsolódik és ez nyilvántartásba kerül az Ethereum hálózatán és főkönyvé
  3. lépés: Az automatától megkapod a kávét és ezt rögzíti az összes csomópont és a főkönyv.

Minden tranzakciót okos szerződések rögzítenek és a hálózat pedig frissíti azokat. Ezzel lényegében az történik, hogy mindenki számára látható a szerződés, ez pedig arra készteti a szerződésben résztvevőket, hogy felelősségteljesek legyenek a tevékenységüket illetően. Mivel minden tevékenység nyilvános a teljes hálózat számára, ez eltávolítja a kárt okozó és rosszindulatú műveleteket.

Mi az a Solidity?

A Solidity program kötelező azok számára, akik meg akarják tanulni az okos szerződések létrehozását. A programot Gavin Wood, Christian Reitwiessner, Alex Beregszászi, Yoichi Hirai és más Ethereum fejlesztők alkották meg arra a célra, hogy lehetővé tegye az okos szerződések írását az olyan blokklánc platformokon, mint az Ethereum is. A Solidity egy szándékosan leegyszerűsített, szabadosan tipizált nyelv, amely nagyban hasonlít az ECMAScript (Javascript) szintaxisához.

Megjegyzés: Az Ethereum azt tervezi, hogy a Solidityről a Viper programra fog átváltani.

Mielőtt folytatnánk, nézzünk meg egy egyszerű Solidity szerződésre példát. A kódok a GitHub oldaláról származnak.

Futtassunk egy egyszerű while loopot (elöltesztelő ciklus) a programban:

print 'hello world!'contract BasicIterator{address creator; // reserve one "address"-type spotuint8[10] integers; // reserve a chunk of storage for 10 8-bit unsigned integers in an arrayfunction BasicIterator(){creator = msg.sender;uint8 x = 0;//Section 1: Assigning valueswhile(x < integers.length) {integers[x] = x;  x++;} }function getSum() constant returns (uint) {uint8 sum = 0;uint8 x = 0;
//Section 2: Adding the integers in an array.while(x < integers.length) {

sum = sum + integers[x];x++;

}return sum;}// Section 3: Killing the contractfunction kill(){if (msg.sender == creator){suicide(creator);}}}

 

Most pedig elemezzük a kódot. A megértés megkönnyítése érdekében a kódot 3 részre osztjuk.

1. rész: Értékek hozzárendelése

Az első lépésben feltöltünk egy tömböt (array) egész számokkal (integer), amely 10 darab nem szignált 8-bites integert tartalmaz, és ezt a while loopon keresztül tesszük meg. Nézzük meg, hogy mi történik a while loopon belül.

while(x < integers.length) {integers[x] = x;x++;}

 

Ne feledkezzünk meg arról, hogy már hozzárendeltünk egy 0 értéket az x integerhez. A while loop 0-tól az integers.lenght lépésig tart. Az integers.lenght egy olyan funkció, amely visszaadja a tömb maximális kapacitását. Tehát ha úgy döntöttünk, hogy egy tömbnek tíz integerje lesz, az arrayname.lenght tíz értéket ad vissza. A fenti loopban az x értéke 0-9 (<10) közötti és a saját értékét rendeli hozzá az integerek tömbjéhez is. A loop a végén az integerek a következő értéket kapják:

0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

2. rész: A tömb tartalmának hozzáadása

A getSum() funkción belül összeadjuk a tömb tartalmát. Ezt úgy kell megtenni, hogy ismételni kell ugyanazt a while loopot ahogy a fentiekben is és használni kell a sum változót is a tömb tartalmának hozzáadásához.

3. rész: A szerződés végrehajtása

Ez a funkció végrehajtja a szerződést és a szerződésben fennmaradó alapokat visszaadja a szerződés létrehozójának. Amikor megkérdezték Gavin Woodsot arról, hogy mi volt az inspiráció a Solidity létrehozása kapcsán, a fejlesztő ezt válaszolta:

“A Solidity a szerződések fejlesztésére létrehozott, szofisztikált eszköz, amely mind a fejlesztők, mind a felhasználók számára teljes tájékoztatást ad a kód munkájáról. Ehhez kidolgoztam a NatSpecet, amely egy szerződés barát dokumentációs formátum és ezt az első osztályú polgárrá tettem a Solidityben. Javasoltam továbbá egy hivatalos nyelvi ellenőrző alcsoportot (ez még nem lett beépítve) annak érdekében, hogy maximalizálható legyen a korrektség garanciáinak a típusai. Bevezettem ezeket mint első osztályú polgárokat a Solidity nyelvébe annak érdekében, hogy egy jó absztrakciót biztosítsak a LOG-okhoz, hasonlóan a függvényhívásokhoz. Az inspiráció ehhez a Qt meta-objektum rendszer jeleitől származik. Egy későbbi funkció amit Christian és én találtunk ki azok a funkciómódosítók, amelyek lehetővé teszik a funkció aláírás részeként elhelyezett attribútumok számára, hogy bizonyos módosításokat hajtsanak létre a látszó funkciótest számára. Nagyon deklaratív kifejezésmódnak számít, ez egy idióma, amely jól illeszkedik a szerződés orientált programozási térbe.”

Blokklánc munkák

Példa egy blokklánc fejlesztő önéletrajzára:

blokklánc munkák

Nem technikai pozíciók

Nem minden blokklánc munka igényel technikai tudást. Nézzünk meg erre néhány példát.

A három legkeresettebb nem technikai állás:

– Műveletek

– Tervezés/Termék

– Üzlet

blokklánc munkák

Ezen munkák természetesen más típusú startupoknál is megtalálhatóak, azonban az AngelList szerint a blokklánc területén az átlagosnál nagyobb az elvárás. Specifikusan:

#1 Tanulásra való hajlandóság

A blokklánc terepe folyamatosan fejlődik. Ha be akarsz jutni ide, akkor neked is folyamatosan fejlődnöd kell. Mernit a Smartshare munkatársa ezt így fogalmazza meg: “Fontos a nem egyértelműséggel való otthonosság, hogy képesek legyenek megoldani dolgokat utasítások nélkül. Olyanokra van szükségünk, akik vállalják annak a kockázatot, hogy ők maguk oldják meg ezeket a dolgokat.”

#2 A blokklánc technológia ismerete

Mivel a blokklánc területéről beszélünk, a munkát keresőknek tisztában kell lenniük a technológiával kapcsolatos alapvető ismeretekkel. Az üzleti és marketing területeken dolgozóknak elegendő tudással kell rendelkezniük a problémák megoldását illetően és önbizalomhoz a technológiával kapcsolatos kommunikációs téren. Ha ügyfél-szolgálatnál szeretnél dolgozni, akkor szintén tudni kell, hogyan is működik a blokklánc technológia.

A Lightning Labs munkatársa Elizabeth szerint:

“Azt várjuk az emberektől, hogy legyen valamennyi tudásuk, de a jó hír az, hogy rengeteg helyről meg tudják szerezni ezt az ismeretet saját maguktól. Nem érdekel minket, hogy van-e diplomád. Az érdekel minket, hogy milyen a tanulási és végrehajtási készséged.”

Blokklánc állásokat hirdető cégek

Nézzük meg azokat a nagyvállalatokat, amelyek blokklánc munkákat kínálnak. Az adatok nagy része a Glassdoor weboldaláról származik. Blokkláncos álláshirdetéseket többek között a bountyone.io oldalán is találhatunk.

IBM

Az International Business Machines Corporation (IBM) egy amerikai multinacionális technológiai vállalat, amelynek székhelye Armonkban van az Egyesült Államokban és több mint 170 országban működik. A cég 1911-ben kezdte tevékenységét Computing-Tabulating-Recording Company (CTR) néven és 1924-ben kapta meg az IBM nevet.

Milyen blokklánc munkákat kínál az IBM?

#1 Senior tanácsadó blokklánc fejlesztő

Az IBM Global Business Services (GBS) olyan senior tanácsadói fejlesztőt keres, aki technológiai megoldásokat fejleszt az ügyfelek problémáinak a megoldására a különböző iparágakban a blokklánc technológia platformokat érintően, mint például a Hyperledger, az Ethereum és a Ripple.

Feladatai:

– Kódok írása különböző programnyelveken például Java, C++, JavaScript, Angular, Node Develop,

– Új, innovatív megoldások kifejlesztése a blokklánc/elosztott könyvelés technológiákkal (IBM és nem IBM).

– Lépést tartani az új technológiákkal a blokklánc fejlődését illetően.

-Proof of concept (POC), proof of value (POV) és terméktelepítések kidolgozása és fejlesztési felhasználási területekre az ügyfelek számára

– Interakció az ügyféllel és a csapattal a megoldások kidolgozásához

Fizetés: 60-80 ezer dollár/év.

#2 Blokklánc szoftver mérnök

Az IBM olyan blokklánc szoftver mérnököt keres, aki a rendszerekkel és integrációkkal oldja meg az üzleti problémákat.

Feladatok többek között:

– Együttműködés egy kis létszámú fejlesztői csapattal, amelynek tagjai nagy mértékben elkötelezettek.

– Együttműködés a különböző üzleti csoportokkal és folyamatokkal.

– Optimalizált blokklánc alkalmazások fejlesztése és kivitelezése.

– Okos szerződések fejlesztése Golangban és integrációs funkcióké a node.js-ben.

Elvárások:

– Minimum 2 éves tapasztalat a felhőalapú alkalmazások fejlesztésében a Node.js, webes alkalmazások és REST szolgáltatások használatával.

– Minimum 2 éves tapasztalat az Agile módszertanban.

– DevOps eszközök ismerte, például Jenkins, TravisCI és Selenium.

– Bizonyított tapasztalat problémamegoldásban és a részvényesekkel való kommunikációban.

Fizetés: 68-106 ezer dollár/év.

Accenture

Az Accenture egy globális menedzsment tanácsadói cég, amely stratégiai, tanácsadási, digitális, technológiai és műveleti szolgáltatásokat nyújt. A Forbes szerint ez a cég rendelkezik a legtöbb blokklánc álláslehetőséggel.

Miért ekkora az igény a blokklánc technológiára az Accenturenál? Azért, mert a cég fókuszában olyan privát blokklánc hálózatok létrehozása áll, amelyeket csak ügyfeleik, üzleti partnereik és vásárlóik használhatnak.

Ezek azok a területek, ahol a legnagyobb a kereslet:

– Pénzügyi szolgáltatások
– Ellátási lánc
– Identitás

A legkeresettebbek a szoftverfejlesztők, a technikai tervezők és az üzleti stratégiával foglalkozók. Ez azonban még mindig nem magyarázza meg, hogy miért van szükségük a blokkláncra. A válasz azonban egyszerű: a bizalom miatt.

David Treat, az Accenture ügyvezetője úgy fogalmaz, hogy a szervezetek nemigen bíznak egy adott cégben, amely a központi adatbázist kezeli, ennek oka az adatok nagyon is értékesek, a másik ok pedig a bizalom hiánya. A blokklánc hálózatokkal több fél is tárolhat adatokat, amelyek a rögzített tranzakciók másolatai és amelyeket nem lehet megváltoztatni.

Microsoft

A Microsoft Corporation egy amerikai multinacionális technológiai vállalat, amelynek székhelye Redmondban, Washington államban található. A cég számítógépes szoftvereket, elektronikus eszközöket, személyi számítógépeket fejleszt, gyárt, licenszel, támogat és értékesít.

Nézzük meg mik a top munkakörök a Microsoftnál.

#1 Vezető blokklánc program menedzser

A blokklánc program menedzsernek a Microsoft szerint egy mélyreható ismerettel kell rendelkeznie arról, hogy az ügyfelek hogyan használják az elosztott főkönyvi technológiákat, valamint az Azure számítási, tárolási, adatbázis és hálózati szolgáltatásainek építését az applikációikba.

Elvárások:

– BS (Bachelor of Science) vagy Master’s Degree számítástechnikában vagy egy ahhoz kapcsolódó területen.

– Előnyben az MBA (Master of Business Administration) végzettség, ez azonban nem kötelező.

– Minimum 10 éves tapasztalat szoftverfejlesztésben vagy programmenedzsmentben.

– Minimum 6 éves tapasztalat szolgáltatások tervezésében és üzemeltetésében.

– Bizonyított ügyféközpontúság és a végpontok közötti gondolkodás a csapatok és tapasztalatok tekintetében.

– Technikai szakértelem, valamint képes legyen a kommunikációra és együttműködni a technikai csapatokkal.

Fizetés: 91-131 ezer dollár/év.

#2 Blokklánc SI partner fejlesztési menedzser

A Microsoft One Commercial Partner (OCP) szervezetén belül működő Systems Integrator Team (SI) egy senior üzletfejlesztési menedzsert keres, aki együttműködik a különböző partnerekkel, részt vesz a stratégiák kidolgozásában.

A jelöltnek rendelkeznie kell többek között:

– Erős üzletfeljlesztési képességgel vagy vállalati értékesítési tapasztalattal

– Tárgyalási tapasztalattal

– Az SI partnerek alapos ismeretével

– Az Azure blokklánc stratégia megértésével

– A blokklánc területének bizonyítható megértéssel és technikai megbeszélések vezetésének gyakorlatával

– Erős kommunikációs készségekkel

– Kivételes problémamegoldó és stratégiai gondolkodási készségekkel

Fizetés: 109-172 ezer dollár/év

Visa

A Visa Inc. egy amerikai multinacionális pénzügyi szervezet, amelynek főhadiszállása Kalifornában van. A cég aktívan keres blokklánc szakértőket a csapataiba.

Elvárások többek között:

– Tapasztalat a kereskedelmi pénzügyek, fizetési feldolgozások és nagykereskedelmi hitel területein

– Gyakorlati blokklánc technikai szakértelem

– Felhő architektúra és méretezhető megoldások szakértelme

– Számítástechnikai BS végzettség

– Minimum 2 éves tapasztalat az elosztott szoftver fejlesztésben

– Gyakorlati tapasztalat a szoftverfejlesztés valamennyi aspektusával kapcsolatban: adatok, szerver oldal, UI és nyílt forráskódú szoftver

– Tapasztalat a Linux, az Open source, a C++ vagy Java és az ügyfél-kiszolgáló applikációkkal kapcsolatban

– Bizonyítható érdeklődés a fintech innovációk, a nyílt forráskódú szoftver hozzájárulások, a blokklánc, a kriptográfia és az adattudomány területein

Főbb feladatok:

– Több egyedi blokklánc kezdeményezés vezetése

– Közvetlen ügyfél és üzleti expozíció

– Kódok írása

-A blokklánc technológiák monitorozása

– POC-k fejlesztése

– Kapcsolattartás a Hyperledger kezdeményezéssel

Blokklánc állásokat hirdető kriptovállalkozások

A nagyvállalatok után pedig következzenek a kriptocégek állásajánlatai. Szerencsére bőséges a kriptomunkák választéka, az AngelList szerint 6 hónap alatt megduplázódott a hirdetések száma.

blokklánc munkák

Milyen tehetségeket is keresnek ezek a cégek?

Coinbase

Kezdjük a világ egyik legnagyobb váltójával és nézzük meg, hogy milyen munkalehetőségeket ajánlanak.

#1 Üzleti elemző munkatárs

Feladatok:

– Prediktív modellek kidolgozása a legfontosabb mutatók előrejelzéséhez

– Jelentés és monitorozás: jelentések tervezése, létrehozása és automatizálása, valamint irányítópultoké a vezetőség kulcsfontosságú üzleti mutatóinak a nyomon követéséhez

– Deep Dive Analytics: belemerülni egy adott területre, tanulmányozni, megismerni és megérteni a trendeket és azok gyökereit és a tapasztalatokat ajánlásokká megfogalmazni

Elvárások:

– BA/BS diploma vagy azzal egyenértékű gyakorlati tapasztalat

– Minimum 3 éves gyakorlati tapasztalat az adatelemzésben és adatbázisok tervezésében az SQL használatával

– Tapasztalat a Looker, Tableau vagy más vizualizációs eszközökkel

#2 Vállalatfejlesztési munkatárs

Feladatai:

– A piaci és versenyképességi dinamika felmérése a vállalati stratégia alakítása érdekében

– Partnere a felső vezetők legfontosabb stratégiai kezdeményezéseinek megvalósításában

– Kapcsolatok építése az iparági szereplőkkel, a startupokkal és a befektetőkkel

– Összevonások és felvásárlások végrehajtása, pénzügyi elemzések készítése, az ügyletek strukturálása, tárgyalása, valamint célkitűzések integrálása

– Részt venni a vállalatfejlesztési terület növekedésében az új csapattagok felvételével és képzésével

Elvárások:

– Minimum 2 éves tapasztalat a vállalati fejlesztés területén, menedzsment tanácsadásban vagy a magántőke területén

– Erős analitikus, problémamegoldó és kommunikációs készségek

– BA/BS diploma

Coindesk

A Coindesk weboldalán a következő bemutatkozás áll: “A Coindesk a digitális média események és információs szolgáltatások vezető vállalata a kripto eszközök és a blokklánc technológia közössége számára. Feladata, hogy tájékoztassa, oktassa és összekapcsolja a globális közösséget mint hiteles hírforrás, amely elkötelezett a terület dokumentálása mellett.”

Lássuk a rendelkezésre álló munkákat.

#1 Senior meeting planner

A feladatok közé tartozik:

– Bemutat és előterjeszt ötleteket, valamint megfelelő értékesítőket ajánl az M&E igényeinek és költségvetésének megfelelően.

– Felkutat intézményeket és értékesítőket, beleértve konferenciaközpontokat, hoteleket, éttermeket, audióvizuális cégeket. Szükség esetén RFP készítése és terjesztése. Javaslatok készítése az M&E igényeinek és költségvetésének megfelelően.

– A beszállítókkal való jó munkakapcsolat kiépítése és fenntartása

– Ideiglenes személyzet beszervezése kijelölt megbeszélésekre szükség esetén. Instrukciók megadása és teljesítményük felügyelete

– A megbeszélésekhez kapcsolódó számlák ellenőrzése és továbbítása felülvizsgálatra

– Asszisztálás az új év költségvetését illetően

Elvárások:

– Diploma

– 3-tól 5 évig terjedő tapasztalat

– Bizonyított tapasztalat események megtervezésében közepes és nagyméretű találkozókhoz

– Képes kezelni a felső szintű vezetőket

– Követi az új iparági trendeket

– Résztvevője az iparági rendezvényeknek és találkozóknak a CoinDesket képviseletében

-Speciális konzultációkat biztosít az esemény marketing egyes területein

– Erős tárgyalási készség

– Rendezvénytechnikai termékek és szolgáltatások ismerete

– Szerződési mendezsment és jogi ismeretek

#2 Újságíró

Feladatok:

– A honlapon közzétett hírekhez tartozó elemzések és riportok készítése

– Részvétel rendezvényeken, konferenciákon és más iparági találkozókon

– Kapcsolatok kiépítése és interjú készítése cégekkel és a befolyásos személyiségekkel

– Cikkek és kutatási tanulmányok szerkesztése

– A nemzetközi blokklánc közösséget érintő hírek figyelése

– A bitcoin és a blokklánc ipar 24 órás lefedettségének a támogatása

Elvárások:

– A platformok alapos ismerete, korábbi tapasztalatok webes tartalmakban (bloggolás, SlideShare, Facebook, Twitter)

– Diploma

– 2-3 év újságírói vagy profi írói tapasztalat, lehetőség szerint tapasztalt a technológia és/vagy pénzügyi szektorral kapcsolatosan, valamint a bitcoin, a blokklánc technológia és az elosztott könyvelés ismerete és online médiában betöltött korábbi munkakör.

– Rugalmasság és kíváncsiság, egy vézna és goromba csapatunk van, amelynek gyakran együtt kell működnie a nagyobb célok elérése érdekében

– Hajlandó egy gyorsan változó közegben dolgozni

Legfontosabb oldalak blokklánc munkák keresésére:

Összegezve:

Ennyi minden elolvasása után várhatóan már jobban átlátod, hogy mi is zajlik a blokklánc munkák világában és ha úgy döntesz, hogy te is részt szeretnél venni benne, akkor ez az útmutató egy jó kiindulópont lehet. Próbáld meg!