BitcoinBázis szerkesztői politika

A BitcoinBázisról

A BitcoinBázist 2016-ban alapította Fekete Balázs (Balaxi) és Kocsis János (Yunus) és célja, hogy friss hírtartalommal, háttér információkkal, ajánlatokkal, interjúkkal szolgálja a magyar anyanyelvű bitcoin és kriptoközösséget. Független hírportálként, összeszokott otthonról dolgozó írókkal, szerkesztőkkel és média szakemberekkel globális perspektívákat tálal közérthető módon így segítve az Olvasókat eligazodni a kriptovaluták és blokklánc technológia forrongó világában.

Minőségi tartalmat szolgáltatunk

A BitcoinBázis elkötelezett az objektív tartalomírás és az újságírói integritás mellett. A pontosságra törekvés, objektivizmus, transzparencia és felelősségteljes írás biztosítja online szerkesztőségünk fundamentális princípiumát. Nem alkalmazunk clickbait és szenzációhajhász technikákat a hírtartalmaknál. Szigorúan ellenőrizzük minden tény hitelességét és cikkeinkben valódi híreket és valódi eseményeket közlünk mialatt tűzzel-vassal írtjuk a félretájékoztatást, hazugságokat, amik alkalmanként jellemzik a magyar kriptogazdasági szektor szereplőit és a lokális és/vagy globális mainstream médiaportálokat.

Szerkesztői átláthatóság

Az oldal szerkesztői elkötelezettek az aktuális, objektív tájékoztatás mellett, amire nincs befolyással a bitcoinbazis.hu fenntartóinak magánvéleménye. A tartalomért elsősorban, de nem kizárólagosan a főszerkesztő felel.

A BitcoinBázis kifejezetten ösztönzi szerkesztőit, hogy maguk is tulajdonosai legyenek legitim, transzparens és a technológia valós potenciáljára épülő kriptovalutáknak és nem tiltja, hogy ICO-kban és más közösségi tokengyűjtésben vegyenek részt. Ugyanakkor az objektivitás és átláthatóság fenntartása érdekében az íróink kötelesek a következő szerkesztői politikát követni:

Amikor olyan projektekről írnak, amelyekben személyesen is befektettek vagy egyébként is részt vesznek, akkor az írónak közzé kell tennie befektetéseit/részvételét a portál fenntartójának. Minden szerkesztő köteles az adott digitális eszközről írt írásban a cikk végén publikálni, ha az adott digitális eszköz tulajdonosa (az összeg feltüntetése nélkül).

A BitcoinBázis szerkesztői bitcoinban és szabadúszó portálokon keresztül kerülnek kompenzálásra munkájukért, ezért minden szerkesztő esetében alapfeltételnek tekinthető, hogy rendelkeznek bitcoinnal.

Hogyan tartja fenn magát a BitcoinBázis?

A BitcoinBázis nem kereskedik vagy fektet be a kriptopénz piacokon. Nem fogadunk el fizetséget hírcikkekért, véleménycikkekért, interjúkért vagy termékleírásokért. Ugyanakkor elfogadunk kizárólag bitcoin és altcoin fizetséget banner hirdetésekért, hirdetési hálózatok szkriptjeinek futtatásáért, közvetítőlinkek elhelyezéséért, bounty programokért, szponzorált tartalmakért, sajtóközleményekért, harmadik fél tartalomszolgáltatásért és komplex marketing kampányokért külön megkeresésre vagy az Advertise oldalon feltüntettek szerint. Az ilyen jellegű tartalmakat minden esetben hirdetésként, támogatott vendégtartalomként vagy sajtóközleményként jelöljük.

Felelősséget kizáró nyilatkozat

Amennyiben a BitcoinBázis egy sajtóközleményért vagy szponzorált tartalomért bitcoin vagy altcoin fizetésben részesül, a Bitcoinbázis nem tudja garantálni az adott tartalom hitelességét. Ugyanakkor a Bitcoinbázis szerkesztősége szigorú szűrési eljárásnak veti alá a tartalmakat és minden esetben elutasítja a tartalmak közlését, ha azok nyilvánvalóan átverés, félrevezetés vagy megtévesztés kategóriába tartoznak.

A BitcoinBázis megtekintett állapotban garanciák nélkül használható és semmilyen esetben sem tekinthető befektetési tanácsadásnak. Ugyanakkor minden egyes Olvasónknak javasoljuk, hogy saját maguk is járjanak utána a tények hitelességének mielőtt kriptovalutákba vagy blokklánc projektekbe fektetnek. A kriptovaluta befektetés, kereskedelem es hozza köthető staking, bányászat, valamint igaming szolgáltatások használata magas kockázatokkal járnak.

Egyetlen célunk, hogy tájékoztassuk a magyar anyanyelvű kriptoközösséget és szolgáljuk érdekeit a nagyobb pénzpiaci paradigmaváltás sémájában. Amennyiben kérdésed merülne fel a szerkesztői politikánkkal kapcsolatosan, véleményed van, kérjük fordulj hozzánk e-mailben az [email protected] e-mail címen.