BitcoinBázis Szerkesztői Politika

A BitcoinBázisról

A BitcoinBázist 2016-ban alapította Fekete Balázs (Balaxi) és Kocsis János (Yunus) és célja, hogy friss hírtartalommal, háttér információkkal, ajánlatokkal, interjúkkal szolgálja a magyar anyanyelvű bitcoin és kriptoközösséget. Független hírportálként, összeszokott otthonról dolgozó írókkal, szerkesztőkkel és média szakemberekkel globális perspektívákat tálal közérthető módon így segítve az Olvasókat eligazodni a kriptovaluták és blokklánc technológia forrongó világában.

Minőségi tartalmat szolgáltatunk

A BitcoinBázis elkötelezett az objektív tartalomírás és az újságírói integritás mellett. A pontosságra törekvés, objektivizmus, transzparencia és felelősségteljes írás biztosítja online szerkesztőségünk fundamentális princípiumát. Nem alkalmazunk clickbait és szenzációhajhász technikákat a hírtartalmaknál. Szigorúan ellenőrizzük minden tény hitelességét és cikkeinkben valódi híreket és valódi eseményeket közlünk mialatt tűzzel-vassal írtjuk a félretájékoztatást, hazugságokat, amik alkalmanként jellemzik a magyar kriptogazdasági szektor szereplőit és a lokális és/vagy globális mainstream médiaportálokat.

Szerkesztői átláthatóság

Az íróink elkötelezettek az aktuális, objektív tájékoztatás mellett, amire nincs befolyással a BitcoinBázis.hu alapítóinak magánvéleménye.

A BitcoinBázis kifejezetten ösztönzi íróit, hogy maguk is tulajdonosai legyenek legitim, transzparens és a technológia valós potenciáljára épülő kriptovalutáknak és nem tiltja, hogy ICO-kban és más közösségi tokengyűjtésben vegyenek részt. Ugyanakkor az objektivitás és átláthatóság fenntartása érdekében az íróink kötelesek a következő szerkesztői politikát követni:

Amikor olyan projektekről írnak, amelyekben személyesen is befektettek vagy egyébként is részt vesznek, akkor az írónak közzé kell tennie befektetéseit/részvételét az említett cikk végén. Minden író köteles az adott digitális eszközről írt írásban a cikk végén publikálni, ha az adott digitális eszköz tulajdonosa (az összeg feltüntetése nélkül).

A BitcoinBázis írói bitcoinban és szabadúszó portálokon keresztül kerülnek kompenzálásra munkájukért, ezért minden író esetében alapfeltételnek tekinthető, hogy rendelkeznek bitcoinnal.

Hogyan tartja fenn magát a BitcoinBázis?

A BitcoinBázis nem kereskedik vagy fektet be a kriptopénz piacokon. Nem fogadunk el fizetséget hírcikkekért, vélemény cikkekért, interjúkért vagy termékleírásokért. Ugyanakkor elfogadunk kizárólag bitcoin és altcoin fizetséget banner hirdetésekért, hirdetési hálózatok szkriptjeinek futtatásáért, közvetítőlinkek elhelyezéséért, bounty programokért, szponzorált tartalmakért, sajtóközleményekért, harmadik fél tartalomszolgáltatásért és komplex marketing kampányokért külön megkeresésre vagy a Hirdess Velünk oldalon keresztül. Az ilyen jellegű tartalmakat minden esetben explicit hirdetésként jelöljük.

Felelősséget kizáró nyilatkozat

Amennyiben a BitcoinBázis egy sajtóközleményért vagy szponzorált tartalomért bitcoin vagy altcoin fizetésben részesül, a BitcoinBázis nem tudja garantálni az adott tartalom hitelességét. Ugyanakkor a BitcoinBázis szerkesztősége szigorú szűrési eljárásnak veti alá a tartalmakat és minden esetben elutasítja a tartalmak közlését, ha azok nyilvánvalóan átverés, félrevezetés vagy megtévesztés kategóriába tartoznak. Egyaránt, a BitcoinBázis nem mossa magát össze szerencsejáték oldalakkal és ezért nem hajlandó közvetlenül szerencsejáték oldalak hirdetésére.

A BitcoinBázis megtekintett állapotban garanciák nélkül használható és semmilyen esetben sem tekinthető befektetési tanácsadásnak. Ugyanakkor minden egyes Olvasónknak javasoljuk, hogy saját maguk is járjanak utána a tények hitelességének mielőtt kriptovalutákba vagy blokklánc projektekbe fektetnek.

Egyetlen célunk, hogy tájékoztassuk a magyar anyanyelvű kriptoközösséget és szolgáljuk érdekeit egy nagyobb sémában. Amennyiben kérdésed merülne fel a szerkesztői politikánkkal kapcsolatosan, véleményed van, kérjük fordulj hozzánk e-mailben az [email protected] e-mail címen.