9 alternatíva a Google Fotók helyett

Tele van a telefonod galériája fotókkal? Mutatunk most pár megoldást a problémára a Google Fotók helyett. 

A helyzet az, hogy a szelfik és pillanatképek folyton csak újratermelődnek a telefonunkon. A legjobb fényképek kiválasztása és rendszerezése azonban nem történik meg automatikusan. Ez a szelektálás eltarthat egy ideig, de jobban néz ki addig is ha jól szervezed a képeid.

Mindazonáltal aggályos, hogy bárkivel megeshet, hogy nyilvánosságra hozzák a képeit (még akkor is, ha az operációs rendszered tárolja és rendezi a fotókat).

De ne aggódj!

Ma már számos nyílt forráskódú eszközzel lehet menteni és feljavítani a fotóid. És nem mellesleg szabályozhatod, hogy ki láthatja őket.

Nézd meg ezeket a  fotóalkalmazásokat, amiket magad is üzemeltethetsz.

Mi az a self-hosted fotós applikáció?

Egy self-hosted, vagy saját üzemeltetésű fotóalkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kezeljék fényképeiket és videóikat, tárolják azokat a szervereiken, és megosszák azokat barátaikkal és a családdal.

Biztonságos és privát módot kínál a fotók és videók tárolására és megosztására. Így mindenki megtarthatja az irányítást a tartalom felett.

Lehetőség van arra is, hogy a felhasználó testreszabja az alkalmazás felületét és funkcióit a felhasználónak leginkább megfelelő célokra.

A Google Fotók korlátozásai

A Google Fotók korlátai, például hogy már nem áll rendelkezésre korlátlan tárhely, korlátozottak a szerkesztési lehetőségek, a mappák jelszavas védelmét nem lehet biztosítani. Ezek az adatvédelmi aggályok arra késztetik a felhasználókat, hogy alternatívákat keressenek.

Cikkünk ezt követően különféle saját üzemeltetésű fotóalkalmazásokat mutat be, amelyek segítségével a felhasználók biztonságosan kezelhetik, tárolhatják és megoszthatják fotóikat és videóikat.

Google Fotók alternatívák

  1. IMMICH: Ez az alkalmazás automatikus biztonsági mentést, tömeges feltöltés támogatást, fordított geokódolást, videófeltöltést és felhasználói támogatást kínál több felhasználó számára. Kiszolgálja azokat, akik megbízható alternatívát keresnek a mobilos fotó- és videómentéshez.
  2. Piwigo: A Franciaországban alapított Piwigo egy nyílt forráskódú alkalmazás egyének, csapatok és szervezetek számára. Előtérbe helyezi az adatvédelmi aggályokat, és olyan funkciókat kínál, mint az tárhely, a mobilbarát kinézet, a dátumalapú böngészés és az automatikus metaadatok importálása.
  3. PhotoPrism: A decentralizált weben működő PhotoPrism az egyszerű és személyes adatok védelmét biztosító fényképrendezésre összpontosít. Támogatja a RAW fájlok böngészését, a keresési szűrőket, az arcfelismerést és a biztonságos biztonsági mentést iOS és Android telefonokon a PhotoSync segítségével.
  4. Lychee: Ez a webalapú alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára a fényképek biztonságos kezelését és megosztását. A Lychee olyan funkciókat kínál, mint az Open Graph és a Twitter kártyák támogatása, a szerveroldali Imagick, valamint a fényképek védelme.
  5. PhotoStructure: Egy saját üzemeltetésű alkalmazás nagy fotó- és videógyűjtemények rendezésére, a PhotoStructure automatikusan rendszerezi és eltávolítja a fényképeket. Reszponzív és jól használható élményt nyújt, egyszerű telepítést és keresési biztosít a hatékony tartalomkereséshez.
  6. Lomorage: A béta verzióban a Lomorage gyors biztonsági mentést, különféle médiatípusok támogatását, az eredeti fájlminőséget és a metaadatok megőrzését kínálja. Emellett elérhető az eszközök közötti fényképszinkronizálás, az offline böngészés és a keresési lehetőségek is.
  7. PicApport: Ez az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságosan rendezzék és tárolják fényképeiket egy saját szerveren. Intuitív kezelőfelülettel, automatikus biztonsági mentésekkel, tartalommegosztással, arcfelismeréssel és felhasználókezeléssel rendelkezik.
  8. PiGallery 2: Az Android-eszközökhöz tervezett PiGallery 2 gyorsaságáról és egyszerűségéről ismert. Intuitív felhasználói felületet, jelszóval védett hozzáférést, fénykép- és videómegosztást, a felhőbe való automatikus szinkronizálást és testreszabható funkciókat kínál.
  9. LibrePhotos: Egy nyílt forráskódú fotókezelő alkalmazás arcfelismeréssel és többfelhasználós támogatással. A LibrePhotos a Google Fotók saját üzemeltetésű klónjaként szolgál. Hangsúlyozza a magánélet védelmét, támogatja a különféle fotótípusokat és videókat, idővonal nézetet kínál, és leegyszerűsíti a beállítási folyamatot a felhasználói kényelem érdekében.