Súlyos mellékhatások a Johnson & Johnson vakcina beadása után: A férfi bőre teljesen lehámlott

A napokban a Johnson & Johnson-féle koronavírus egydózisú vakcina beadatása után súlyos kiütések és duzzanatok jelentkeztek egy férfi testén, mely végül egészen a bőrének lehámlásáig súlyosbodott.

Mindez nagyon gyorsan történt. Eleinte viszkető kiütésem lettek, melyek aztán beduzzadtak, a bőröm elvörösödött, majd pedig teljesen lehámlott” – nyilatkozta a virginiai Richard Terrell. A férfi egyébként még az elmúlt hónap elején kapta meg az oltást, és négy nap után jelentkeztek a mellékhatások. Az orvosok „kizártak mindenféle vírusfertőzést, maga a koronavírust is, és megbizonyosodtak arról, hogy a férfi veséje és mája is rendben működnek. Végül pedig arra a következtetésre jutottak, hogy bizony a koronavírus vakcina okozta a meglepetést.

A férfi bőre a Johnson & Johnson vakcina beadatása után

Ugyan a helyi orvosok megállapították, hogy a reakció akár életveszélyes is lehetett volna, leszögezték azt is, hogy ez a fajta mellékhatás rendkívül ritka, és a „vakcinákkal járó esetleges mellékhatások száma az általuk nyújtott előnyökkel szemben még mindig jóval alacsonyabb.”

Egy abortált magzat sejtjeit használhatták fel?

A legtöbb államban már javában folyik a vakcinaprogram, és a cél a lakosság mihamarabbi átoltottsága. A Johnson & Johnson-féle vakcina, mely egyszerűen csak egydózisú vakcinaként ismert, ebben a hónapban érkezik Európába, így hamarosan megkezdődhet a tömeges alkalmazása. Nos, ahány ember, annyi vélemény. A Vatikán például úgy döntött, tartózkodik a vakcinától, mivel az egyház szerint a vakcina oltóanyagának kifejlesztéséhez egy abortált magzat sejtjeit használták fel.

Átlagemberként egyáltalán nem könnyű lépést tartani az eseményekkel, különösen a mostani helyzetben, amikor szinte minden állam másféle oltási programot folytat. Folyamatosan bővül a vakcina-ellenesek tábora is, de közben már kilátásban van az EU-s COVID-útlevél bevezetése is. Mindenesetre a hatóságok elmondásuk szerint figyelemmel kísérik a vakcina beadatása után fellépő súlyos allergiás reakciókat. Továbbá biztosítanak mindenkit arról, hogy a Johnson & Johnson-féle vakcinával járó ilyesfajta mellékhatások nagyon ritkák, és „általában azonnal az oltást követő fél órán belül jelentkeznek. Az orvosok pedig maximálisan fel vannak szerelve gyógyszerekkel, melyek által hatékonyan és azonnal lehet kezelni a tüneteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük